終於實踐咗一個人buffet嘅願望💭真心 覺得好舒服好放鬆 好鐘意睇同聽身邊嘅事物(八掛!!) 推薦嘅體驗🙈.The Sky Bar 嘅Semi-budget dinner價錢很公道(還要在銅鑼灣) 有多款前菜和主食前菜選擇 salad 同dessert bar亦很精彩 食材質素很有保證👍👍 選了$278的套餐🙈.🐮前菜:日本和牛刺身(10件) 🐮第一次試 好有驚喜 牛味很純 但不會濃到很膻 油脂很香但不膩 簡單配豉油就很好👍 肉質不韌不硬 但可以再軟身點 以前菜水準已很滿意(旁桌的大多點珍珠蠔 外觀很大很飽滿😎).🍢主菜:秘製醬焗英國豬肋排伴菠蘿🍢Ribs就是油脂肥肉多點 滿足一下大口咬肉的心願 同樣驚喜😍看起來好像焦了點 但其實一點都沒有 肉質非常非常鬆軟 絕對係我食過最嫩嘅ribs👏不花氣力就把肉去得乾乾淨淨 調味帶甜味 不會很重很膩 底下有奶油薯蓉 吸曬油香 無敵😎有蕃茄和菠蘿解膩 真的很滿足😚(其實這裡出名steak的 大家可以試!).🌱Salad Bar(太多款式 看圖)🌱多款沙拉 有芝士茄子/煙肉薯仔/和風豆腐etc 無法嚐盡 木瓜沙拉味道最深刻 非常香甜👍.🍰甜品🍰選擇
🐮前菜:日本和牛刺身(10件) 🐮
🍢主菜:秘製醬焗英國豬肋排伴菠蘿🍢
🌱Salad Bar(太多款式 看圖)🌱
🍰甜品🍰
選擇相對少 大路的cheese cake 黑森林 cupcake puff都有 正常吧💁
環境和服務很好 非常推薦給想聚會的大家💁