2022-06-12 1447 瀏覽
.📍富記麵家📍#饅頭去灣仔 #饅頭的港味道------------------------------1️⃣ 牛盛薈河粉 ($55) 🔹黑白墨魚丸 (+$10)牛盛薈河粉嘅餸包括牛腩、牛筋、牛肚加一粒牛丸,小編幾鐘意呢度嘅牛腩,今次店家揀比我哋嘅部位幾靚🥰,唔會得一大嚿肥膏,煮得又腍又入味,一梳梳入囗即化唔黐牙,帶有少少漿口同少少油香😋,幾好食;牛筋就係Q彈嗰款,牛肚尚算軟腍,牛丸質感偏紮實,但咬開都見到有少少汁,幾款餸嘅牛肉味唔係好濃郁,不過以呢個價錢嚟講可以接受👌🏻;至於佢哋嘅河粉都幾滑身,唔會煮都好易夾斷,配腩汁湯底,味道上正正常常不過不失;不過感覺就唔需要特登畀錢加黑白墨魚丸,質地地唔係彈牙,墨魚鮮味未去到好驚喜,小編覺得試過一次就好了。------------------------------🔸整體評分:7.4/10🔸小編回頭率:6.5/10
📍富記麵家📍#饅頭去灣仔 #饅頭的港味道
1️⃣ 牛盛薈河粉 ($55)
🔹黑白墨魚丸 (+$10)
🔸整體評分:7.4/10
🔸小編回頭率:6.5/10