今次去左淘大間Sukiya食牛丼,呢間餐廳出名平,所以長期都要排隊,而且呢間分店職員唔多,㩒鐘叫職員過黎落單都㩒左幾次先有人應。第一次食試左個牛丼加青菜套餐同燒牛丼加炸雞套餐。每個丼飯都有S /M /L/ LL四個size揀,我地揀左LL,飯既份量好多而牛肉既份量偏少,牛丼既肉口感好似肥牛,略嫌太少牛肉汁,搞到個飯無乜汁,食落好乾。加配個菜係蒜蓉炒通菜,味道同份量都夠,跟餐個杯冰紅茶唔記得嗌少甜,以正常甜度黎講都幾甜。另外個燒肉丼既肉口感都係似肥牛,但用左燒汁去煮就濃味過牛丼既肉,個燒汁配埋蔥花伴飯咁食都幾香口。加配個炸雞有三件,上到黎已經係暖既,明顯係炸完放咗好耐,一咬落去有一半係炸粉,雞肉勁細塊,建議大家唔好加配炸雞。總括而言,呢間係價錢反映質素既平價丼飯,試過一次就夠了。📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G284號舖位置就腳:🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊食物味道:🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊

📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G284號舖
位置就腳:🍊🍊🍊