呢排愛上食燒肉,週五晚飯過嚟呢間餐廳試下啲肉肉先!地方不大環境都算整潔,分咗兩個用餐區。佢哋用QR code點餐上菜都快,見menu樣樣價錢幾大眾化、唔覺唔覺點多幾樣食真啲牛食雞(3件)> 成日見日本網友食呢個已經想試好耐,估唔到呢度有!喜出望外即點!其實係牛小排包住自家漬製的醬油日本蛋、拮起成串咁攞去燒。燒時要啲啲技巧、個爐唔好教到咁熱,如果唔係啲蛋一熟就會啪啪聲咁週圍彈!牛小排有牛肉香和豐富肉汁,口感結實但又柔軟很討喜,加上蛋香味濃嘅蛋黃,外觀吸睛可愛又幾好味和牛沙巴當 > 喺其他餐廳食過"zabuton"後一直念念不忘,今餐嚟個味覺重溫。沙巴當霜降油花相對平均,燒起上嚟油花入口即化,即使我燒得較熟亦無損佢細嫩口感、仲幾甘香免治和牛多士 > 見其他人都有點呢款、都應該幾受歡迎又嗌一份。多士部份確係烘到好鬆脆,中間夾著5成熟嘅吉列和牛、牛味唔錯超級厚肉有脂香,配搭芥末、松露和牛油啲汁滴晒出嚟、啜曬手指咁食到好滋味汁燒封門柳筋> 見menu講係限量發售、點嚟試下。口感較有韌性和彈牙,每啖都想像𡁻緊骨膠原咁,牛味較為清淡肉汁幾香西班牙黑毛豬> 肉塊

牛食雞(3件)

西班牙黑毛豬

> 肉塊偏多脂肪,燒完啲膏位係甘香嘅,可以點檸檬醬油食落會清爽啲

野菜五盛合

> 本人鍾意呢個盛合,事關佢有齊我喜歡嘅蔬果:菠蘿唔駛講、酸酸甜甜又有汁可以沖淡食肉嘅肥膩感兼幫助消化;紫色小蕃薯燒過後更香甜粉糯,香菇大蔥等烘完都別具香氣

芝士年糕

> 試下放上個網烘一陣、啲年糕果然更煙煙韌韌,中間芝士餡非常流心;個人覺得就咁食已夠香軟,鍾意點煉奶當甜品食都得

檸檬威士忌梳打

> 近排飲得啤多轉下口味。呢杯highball 入口幾清爽、即刻精神為之一振,為今年納悶嘅炎夏稍稍降溫

和牛沙巴當/牛食雞
牛食雞