餐廳: 天后站清湯腩
資訊:

2021-08-18 56 瀏覽
康城之前被譽為美食沙漠,今次去咗行下佢個新商場估唔到依家咁多嘢食,完全打破哂對佢嘅舊有印象。見到嘅間餐廳分店開到嚟呢度,仲要大排長龍,價錢又實惠就去試吓。牛三寶酸辣粉 $65(牛腩、牛肚、牛筋)果然係以牛腩為招牌,牛腩超腍又入味,牛肚爽脆唔韌,牛筋入口即化。份量一啲都唔小,每樣都有四件,呢個價錢來講真係算抵,仲要每件都好厚身,唔會比啲牛腩碎你,酸辣粉有咬口彈牙,唯一少少失色係酸味唔夠。咖喱牛腩飯 $59咖喱少少🤏辣,辣到普遍都應該可以接受到,牛腩份量好多,有成十幾件呢個價錢來講真係算幾抵,薯仔都唔少,整體份量來講一個男人食都唔會唔夠,咖喱味道幾好食味道有啲似馬來西亞嘅咖喱,在配有清湯清一清味蕾,呢個清湯真係唔可以睇小你一飲就會愛上。順便讚一讚佢哋嘅員工服務態度超好,我食食吓喺度擤鼻涕員工立刻問係咪太辣使唔使比碗清湯我,講真呢個舉動真係好窩心。

牛三寶酸辣粉 $65
(牛腩、牛肚、牛筋)

咖喱牛腩飯 $59

• 咖喱牛腩飯