2017-05-29
今日同朋友行完山就話去元朗食野,之前朋友已黎過話吾錯就話再去,今日7點黎到都仲有吾少位(原來有2間,位置比較多)我地4個人最後叫左個2人餐加野食,最後每人$130都幾抵食。青木瓜沙律..比心目中辣喎,份量都適合,青木瓜但切得太大片,味道不錯。沙爹豬和雞半打..有失望,燒完吾似燒左咁,最重點係沙爹醬吾好食,吾會再叫。小食併盤..好味道喎,熱呼呼又新鮮,好脆口又足料!~每款有2件人人有份。咖哩雞加薄餅..咖哩吾夠辣,雞係用雞肉幸好都吾太硬身,椰汁味偏多,薄餅都夠多又脆吾太油。炒雜菜..炒得好香又好味,但菜太熟就淋身左少少。生菜包..好味道,吾太咸又夠辣度,豬肉炒得好香配上生菜推介叫黎食,而且待應見我地仲有豬肉仲比多幾片生菜我地添。龍眼冰和椰汁冰...好味喎,吾太甜又足料而夠凍!~龍眼冰推介!!之後差不多食完送甜品..吾太甜口感吾錯,但之後我地再叫左個芒果白糯米飯就吾好味,太甜同冇咩味,失望。
炒雜菜..炒得好香又好味,但菜太熟就淋身左少少。