間野裝修改名後,只幫襯過兩次,兩次都有不快經歷。第一次幫襯 (坐上層),不快經歷 : 點了炸明蝦角,等了好耐還未有,主動追單才告知炸明蝦角賣哂。酒樓方面不是應該主動告知客人嗎? 這個還未算,埋單仲要計埋炸明蝦角錢。吓?唔係下麻?? 服務差還未夠,管理仲要不善??? 第二次幫襯 (坐下層),不快經歷 : 舉了點心紙很久,員工可以視而不理,扮望其他地方,舉了好耐才有人理會。好了,食物終於到了,食物竟然不熱,腸粉厚皮不熱,燒味飯凍 (少少暖都得掛),總之兩個字 "極差"。這個還未算,因為第一次幫襯的不快經歷,這次埋單要求check 單以策安全。一問個收銀阿嬸即黑面,畀錢時仲要講悔氣說話,態度"極差"。吓?唔係下麻?? 客人check 單沒有權利...仲要有錯?? 如果唔係間野,服務差還未夠,管理仲要不善,客人都唔會咁唔放心啦,係咪呀....一間價錢與品質及服務不符的屋村式酒樓?客觀講,咁既價錢,去功X點心飲茶,價錢差唔多,但食物質素+服務都好過依間不知所謂。如果唔係就老人家 ,我都唔會再幫襯第二次。不過都好感恩幫襯了第二次,令我地決定。
[不會再幫襯]

間野裝修改名後,只幫襯過兩次,兩次都有不快經歷。

客觀講,咁既價錢,去功X點心飲茶,價錢差唔多,但食物質素+服務都好過依間不知所謂。如果唔係就老人家 ,我都唔會再幫襯第二次。不過都好感恩幫襯了第二次,令我地決定[不會再幫襯]。
2019-01-06