2021-11-27
呢間餐廳係復古風裝修嘅港式西餐廳,幾有格調,主打鐵板餐,位置好寬闊,仲有幾張卡位同outdoor位置。餐牌除左有鐵板餐之外,仲有其他飯或者意粉選擇,都係可以配套餐嘅,而且價錢唔貴。當日就點左呢個鐵板二人晚餐,係全包套餐,有餐包、湯、兩款主菜、飲品同雪糕,好豐富。黑糖餐包細細個但好軟熟,餐包係暖暖地,食落黑糖甜味好出。羅宋湯係有少少辣嘅,都好多料,有薯仔、芹菜、蘿蔔、椰菜同洋蔥,味道濃郁,點餐包食都唔錯。火焰七打牛柳配薯菜侍應上菜前將冧酒淋上熱辣辣嘅鐵板牛扒上,即刻產生熊熊烈火,好吸睛。牛柳點左7成熟,但都係好易切得開,完全冇筋,而且好厚身,食落充滿肉汁同有淡淡嘅酒香。冰島比目魚配大虎蝦薯菜比目魚有兩大塊,外層係炸過嘅,食落幾香口而且肉質唔容易散。蝦都幾新鮮,比較彈牙。咖啡味雪糕當日得一隻味,細細杯咖啡味好濃郁。而家好少餐廳套餐唔加錢但包埋飲品同甜品,通常係二選一。所以呢個價錢黎講,我覺得cp值好高。
黑糖餐包
細細個但好軟熟,餐包係暖暖地,食落黑糖甜味好出。
羅宋湯
火焰七打牛柳配薯菜