荃灣嘅商場都真係多不勝數,不過每個商場幾乎都有去過,咁啱我要去愉景新城買啲嘢,順便係到食埋飯😌,見到呢一間🌸鳥山名🌸嘅日本餐廳,咁啱佢哋做緊有好多嘢都八折,所以就嚟試吓,裏面嘅裝修都唔錯,第一眼望落去就見到一個大型嘅開放式壽司吧😆,座位方面一覽無遺,另外分咗兩個區域,餐廳嘅出面有一列嘅卡位,都係屬於商場裏面,至於餐牌嘅種類方面,一定會有刺身,壽司,鍋物,定食同埋好多唔同嘅小食等🤤🤤另外佢哋仲有一份料理長特別推介嘅Menu ,我哋都有嗌咗幾款壽司,其中較為最特別嘅係🍣白子壽司 $22 :初初都冇為意就嗌咗,點知嚟到個賣相……….😅原來佢係河豚嘅精囊,可以刺身或者火鍋用,嗌咗點都要試吓😅,佢個感覺好似細生腸咁,滑溜溜,食落個味道似海鮮咁,帶有少少腥🥹,但裏面就冇嗰種好粉同粒粒嘅感覺,都係嗰句,有啲人會好鍾意食,但有啲人就好憎,同食榴槤嘅原理一樣🥹,不過佢都係幾特別嘅,同埋都係高蛋白質,加上唔係間間餐廳都有,係可以試吓嘅😌😌🍣海鰻壽司 $32 :鰻魚切到幾厚身,另外加咗特製醬料,壽司飯煙韌,價錢實惠👍🏻👍🏻🍣北海道海膽手卷 $88 : 海膽份量都幾多,食落好creamy,海膽味超重,超惹味😍
荃灣嘅商場都真係多不勝數,不過每個商場幾乎都有去過,咁啱我要去愉景新城買啲嘢,順便係到食埋飯😌,見到呢一間🌸鳥山名🌸嘅日本餐廳,咁啱佢哋做緊有好多嘢都八折,所以就嚟試吓,裏面嘅裝修都唔錯,第一眼望落去就見到一個大型嘅開放式壽司吧😆,座位方面一覽無遺,另外分咗兩個區域,餐廳嘅出面有一列嘅卡位,都係屬於商場裏面,至於餐牌嘅種類方面,一定會有刺身壽司,鍋物,定食同埋好多唔同嘅小食等🤤🤤

🍣北海道海膽手卷 $88 : 海膽份量都幾多,食落好creamy,海膽味超重,超惹味😍😍,手卷的話,價錢中等,但呢一個質量嚟計算性價比高😋😋

🐮牛肉蒜片薄燒 $96 :薄燒牛有幾種沾法,沙律醬同埋醋又或者乾蒜,任君選擇,牛肉偏瘦,唔大太多油脂,所以食起上嚟唔會好油膩😋,裏面都係加咗香蔥同蒜,肉汁惹味,價格又唔高👍🏻

🍱鹽燒鯖魚定食 $110 :定食方面配料都算多,有沙律,醃蘿蔔,日本螺肉,麵豉湯同埋甜品,麵豉湯相當濃郁🤤,整體份量一人食一定夠飽,鯖魚燒得剛剛好👍🏻,食落一啲都唔會乾爭爭,仲帶點嫩👏🏻,另外配上檸檬同蘿蔔蓉再加珍珠飯,呢個配搭完勝👏🏻👏🏻

🍹荔園 $32 :推介嘅有黑糖鮮奶同埋呢一杯荔園,佢裏面有椰果肉,荔枝味較重,甜度適中,超開胃嘅荔枝梳打👍🏻👍🏻