今日下午泊低部車入利園,同太太及外母去銅鑼灣西苑飲茶。叫咗下例6樣嘢:炸兩:啲油炸鬼完全唔脆,重收HK$48一客,唔掂!蒸素餃:淡而無味,食完都唔知食咗乜!黑松露蒸餃:完全無黑松露味,同普通餃子一樣,個邊邊重有啲乾,好似未蒸好!焯菜芯:同普通麵店嘅焯菜芯水準差唔多,不過收五十八蚊嘅時候,咁就唔收貨啦!頭抽雞翼:味道十分好,重特別叫咗碗白飯餸飯tim!雪影杏汁餐飽:此店之招牌甜點,水準相當好,必吃之選三人埋單HK$397。因為泊車優惠要消費HK$400先至有,所以俾多HK$11貼士,共埋單HK$408。叫侍應生開番張HK$408嘅單,點知佢唔肯!只肯俾張HK$397嘅單俾我!我話我都俾足錢嫁啦,點解唔得?佢話係唔可以計貼士嘅。咁我話可唔可以俾另一張單我,佢居然話今日枱枱客都渣車,簡直係廢話! 叫部長都無用。最後我火都起,HK$1貼士都唔俾!其實啲侍應一啲都唔專業,可以叫我order多一碗白飯,計多十幾蚊,張單咪過四百蛟,都好過要個客俾成HK$56停車場費!價錢咁貴但水準咁差,重邊有下次!

炸兩:
啲油炸鬼完全唔脆,重收HK$48一客,唔掂!

蒸素餃:
淡而無味,食完都唔知食咗乜!

黑松露蒸餃:

焯菜芯:

頭抽雞翼:
味道十分好,重特別叫咗碗白飯餸飯tim!

雪影杏汁餐飽:
此店之招牌甜點,水準相當好,必吃之選

部長都無用。最後我火都起,HK$1貼士都唔俾!

價錢咁貴但水準咁差,重邊有下次!
2011-06-19