2024-06-27 133 瀏覽
同朋友慶祝生日,揀咗一間位於筲箕灣嘅西餐廳😋餐廳環境設計好夢幻,中間有以旋轉木馬形式設計嘅座椅🤩牆上亦貼有唔同嘅畫作,感覺好舒服輕鬆,好適合同朋友傾計!▪️意大利風腿芝士焗西蘭花最近食得太多肉,叫咗一款蔬菜try try!呢款西蘭花超得意,餐廳原個西蘭花上,正上方就插住咗把刀🤣相當有趣!西蘭花面頭及側邊佈滿芝士火腿忌廉汁,用刀將西蘭花逐粒切下,再蘸上醬汁,超Juicy😋大愛!而且芝士亦都唔會太漏!▪️特色炸茶樹菇蛋黃醬好少餐廳會有炸茶樹菇!見到忍唔住即刻叫,餐廳將茶樹菇炸得金黃香脆,食落唔會好油膩,炸粉亦都唔會太多,點埋蛋黃醬一齊食,味道更有層次,好滋味!▪️脆皮德國豬手伴酸紫椰菜配自家製蘋果醬試咗呢款脆皮豬手,餐廳職員會喺你面前親自切割豬手,好有儀式感,好適合拍片打卡!豬手外皮好脆口,食落肉質嫩滑,唔會太厚硬,點上芥末醬食,味道有另一番滋味!仲配咗酸紫椰菜及蘋果醬,兩款都酸酸甜甜,好解油膩感!▪️Fresh Kumquat Lemon Soda類似台式嘅水果茶,飲落唔甜,酸酸地好解油膩,好適合夏天嘅時候飲!▪️Pineapple Hat呢款菠蘿汁外型超靚,大大塊菠蘿超級睛!菠蘿汁加咗梳打,飲落

▪️意大利風腿芝士焗西蘭花

▪️特色炸茶樹菇蛋黃醬

▪️脆皮德國豬手伴酸紫椰菜配自家製蘋果醬

▪️Fresh Kumquat Lemon Soda

▪️Pineapple Hat
呢款菠蘿汁外型超靚,大大塊菠蘿超級睛!菠蘿汁加咗梳打,飲落再帶多點清新感覺,而且唔甜!好飲!

▪️芒果拿破崙
最後幫朋友慶祝生日,叫咗芒果拿破崙甜品!餐廳超級有特色,喺旋轉木馬音樂轉盤上放上甜品,朋友見到超級驚喜😍超有儀式感!呢間餐廳好適合同朋友慶生!而拿破崙配上芒果口味,味道好夾,而且食落芒果亦都好清甜,配上脆脆嘅拿破崙,超好食!