2022-09-29 599 瀏覽
2022年9月19日 星期一今日晏晝個lunch食得唔夠飽,去到放工既時間已經好肚餓,想搵d野食下行到筲箕灣咁啱見到呢間餐廳,一直都想嚟試吓,因為聽同事講食物唔錯同店名一樣入到去睇餐牌主要係食車仔麵,有好多唔同嘅配料可以選擇,而且我去嘅時候仲有下午茶食添,於是我選擇左幾款餐廳推介再加一個飲品,不過就冇要麵底,費事食得太飽夜晚食唔到飯我一共要咗六款餸再加飲品都係70幾蚊到等咗大約10分鐘左右就嚟齊晒所有嘢食同飲品,睇落去好豐富,因為配料都幾多首先有墨魚卷,餐廳已經切開左一條條,食落去更加入味,已經吸收晒所有醬汁,咬落去幾彈牙,食到有墨魚味之後有五香牛腩,同樣地煮嘅時間好足夠,所以好腍,一咬就散開,肉味好濃郁,而且冇乜筋位,啱晒我食車仔麵當然要唔少得有經典配料咖喱魚蛋,平時街邊食嘅咖喱魚蛋一般都係外面有味,咬落去裏面嘅魚蛋冇乜味,反而呢一個幾有驚喜,由頭食到落尾都有濃郁嘅咖喱香味,而且食完之後唔算太口渴最後仲有秘製豬腩肉,應該是先已經醃製過,所以味道好足夠,食落去有咬口,肥膏同肉嘅比例好平均,感覺唔錯食完成個下午茶之後冇諗到會咁飽,夜晚個餐都唔使食咁多
2022年9月19日 星期一

我一共要咗六款餸再加飲品都係70幾蚊到

食完成個下午茶之後冇諗到會咁飽,夜晚個餐都唔使食咁多
2022-09-19