2020-04-26 955 瀏覽
第一次入大埔搵素食餐廳,搵咗一陣好似唔係好多經營素食餐廳。依間平民而獨特嘅素食餐廳小店食完之後,必有下次。最要介紹,素食餐廳多數入貨素肉質數相差一段距離,因此好睇廚師手藝,如何將素肉煮得入味好吃及感覺食緊真肉類係一個好大技巧。結果令人驚喜,雜扒唔係同一款味道,真係食得出素扒既分類。另外,佢哋仲引入新豬肉嘅菜式,留待下次光顧。出餐方面,都比較爽快,一邊食一邊留意6至7點期間,都比較多人叫外賣,約平均等5至6分鐘可取,得到街坊信任及支持。另外,埋單嘅時候發覺佢哋有捐款俾「流浪牛之家」。 好中意啲細店舖賺錢之餘又有善心,唔多嘅慈善機構得到好大嘅關注同網絡,一個小小嘅捐款箱,可以引起善心者關注係一件美好嘅事。回饋社會護持生命亦係推廣素食嘅重要元素。

另外,埋單嘅時候發覺佢哋有捐款俾「流浪牛之家」。