2017-05-25 1349 瀏覽
今日去開灣仔做野,諗住響應下Green Monday食沙律。本身想食利東街嘅Passion,但又覺得灣仔有好多小店,應該去支持下。喺Passion隔離係廈門街,發現呢間小店無論沙律同湯都有好多選擇!即刻開心曬!提示一下,店內無位坐,但買完可以去隔離利東街,有好多長凳。另外店員會好好笑容咁比你睇d湯同pasta/飯係點樣。本身因為落雨嘅關係我已經無咩笑容,但d店員好有元氣,最後佢地微笑咁對我講佢 Have a nice day令我不禁會心微笑,心情靚曬$58嘅Mixed Salad 可以揀三款沙律。我揀左Honey Kale、Russian Potato Salad同另一個有quinoa嘅沙律。三個沙律之中我最愛honey Kale,佢嘅味道微甜,菜亦好新鮮爽脆。Russian Potato雖然比較多澱粉質,但食落好清新唔滯。quinoa果個有豆、番茄同大量青瓜,青瓜嘅草青味較濃,但我好鍾意 呢個沙律份量十足,我平時食完午餐好快就肚餓,但食完呢個可以到夜晚先肚餓,一定係飽肚健康之選!本身諗住買個沙律算數,但竟然比我見到我最愛嘅湯 - Chicken vegetable soup!! 如果

Mixed Salad

Chicken Vegetable Soup (small)
本身諗住買個沙律算數,但竟然比我見到我最愛嘅湯 - Chicken vegetable soup!! 如果有noodle就更加開心喇哈哈! 我實在受唔到誘惑,結果響應唔到Green Monday,加$25配左個細碗湯。話就話細碗,但其實都唔細,入面仲要有好多料,d雞肉粒無雪藏味,蔬菜煮到腍曬又好入味,整個湯好甜,係懷念嘅味道呀!

有質素嘅小店要大大力支持!而家好期待下一次再幫襯,下次要試埋個飯/pasta同wraps!
2017-05-22
外賣自取