2024-10-25
女女考完試,爸爸帶我哋去食晚飯慶祝下,我哋去完觀塘買小提琴,由係附近揾好嘢食。老公話記得之前同事生日去過觀塘帝盛酒店一樓名人館食飯,食物不錯又坐得舒適。坐低無耐,就有兩位招呼週到嘅待應推介小菜比我哋,由於我女好鍾意食咕嚕肉,就試下個冰鎮咕嚕肉啦,估唔到呢道小菜看似普通,但呢度嘅冰鎮咕嚕肉竟然一反傳統,唔只有菠蘿做搭配,仲有藍莓,士多啤梨,哈密瓜等,又酸又甜好好味。而爸爸就叫左個三葱爆汁牛小排,呢味真係無得頂,牛小排鮮嫩多汁,味道夠濃,加上有少少麻辣味,十分開胃🤤而我,當然要清清地叫左個上湯杞子浸菜芯,杞子好靚好大粒,菜芯又嫩綠又靚,仲好甜😍要值得一讚嘅係佢哋中菜廳嘅服務態度非常友善,對自己的食物好有要求,亦都會問客人攞意見,希望食物質素可以再好啲。計我話,食物質素已經好唔錯了,唯一缺點就係無分店🤣🤣希望呢種咁優質嘅中菜館可以開多幾間分店,我哋啲食家又有多啲選擇😉😉😉
計我話,食物質素已經好唔錯了,唯一缺點就係無分店🤣🤣