2016-04-22 3324 瀏覽
想食優質日本菜,立即諗起竹壽司!一如以往,選擇食Omakase~Take同坐壽司吧枱,因為一路食一路同師傅交流,又可以欣賞師傅手藝,眼睛也嚐味,當每份魚生同壽司送上嘅時候,感覺好親切同尊貴!今晚係Fujikawa大師傅,燦爛笑容兼努力地用廣東話介紹食物,真係一樂也!前菜有紅蝦,肉質軟滑,清甜不腻,白蝦則鮮甜肉質結實,螢光魷魚,肥美漲卜卜的,爽脆味鮮!煮物係日式鮑魚,肉質柔嫩細滑,鮮甜滋味!刺身包括伊佐木魚、吞拿魚腩、平政魚、針魚、象拔蚌同牡丹蝦,新鮮甜美!各有特色!吞拿魚腩入口即溶!齒頰留香!象拔蚌仲有兩款口味,刺身爽脆清甜!燒物則濃香嫩滑多汁!回味無窮!食壽司前大師傅送上粟米「刺身」,爽甜多汁!功效同食法國菜嘅雪葩一樣,令味蕾回復清新,真係細心!壽司包括吞拿魚腩、池魚、赤貝、右口魚、堅魚、海膽及赤鱸魚!每款都係時令食材!精緻獨特!海洋味濃郁!鮮甜可口!吞拿魚腩同池魚肥美油香!赤貝爽脆無比!右口魚油脂甘香,鮮味滑溜!堅魚微烤,香甜美味!海膽鮮甜甘香!赤鱸魚油脂濃香!配合壽司飯,妙不可言!最後仲有玉子燒,海鮮湯,吞拿魚卷及日本蜜瓜!今餐真係令人愉快滿足!唯服務仍需努力!希望下次會有改善!
煮物係日式鮑魚,肉質柔嫩細滑,鮮甜滋味!
唯服務仍需努力!希望下次會有改善!
2016-04-21