2016-06-11 2317 瀏覽
向葵涌返工,搵LUNCH 食已經係日日都要諗的事, 呢間餐廳並不在一個大街大巷容易搵到的, 也是在上班在巴士途經下睇到環境不錯,就上網搵下呢間小餐廳了,好友生日, 就一同, 我係從葵涌地鐵附近的油站往商廈方向行上,在大連排道有一長樓梯可望到的,中途有地盤入口, 路程約15分鐘,盡頭就是的停車場入口, 左手邊有升降機要上三樓, 就會見到餐廳後門,門口露天座位旁邊,廢話講完了!P.S:唔好摧個叔叔, 佢有佢一套服務原則與速度! 另忘了影下餐牌所以無辦法好確實提供菜名,大概介紹下咁啦! 鮮野菌長通粉 <<<<意粉軟硬煮得剛剛好, 菌味好夠,呢個推薦的full English breakfast <<<< 有芝士CREAM包,煙肉, 煎蛋, 肉腸,蕃茄,焗豆, 個包又香又軟,真半個唔夠喉的!!!!濃蕃茄餐湯, 雜菜沙律   <<<<跟餐可選沙律 OR 湯的, 我自己就中意個蕃茄濃湯多D了,應該用左濃濃的牛肉湯底煮成...但菜本身都好新鮮(我估) 老闆好中意鸚鵡的, 那天佢帶左其中一位小店長向鋪, 好
向葵涌返工,搵LUNCH 食已經係日日都要諗的事,
呢間餐廳並不在一個大街大巷容易搵到的,
也是在上班在巴士途經下睇到環境不錯,
就上網搵下呢間小餐廳了,
好友生日, 就一同[上山去], 我係從葵涌地鐵附近的油站往[THE GALAXY]商廈方向行上,
在大連排道有一長樓梯可望到[THE GALAXY]的,
中途有地盤入口, 路程約15分鐘,盡頭就是[THE GALAXY]的停車場入口,
左手邊有升降機要上三樓, 就會見到餐廳後門,
門口露天座位旁邊,廢話講完了!
P.S:唔好摧個[熟男]叔叔, 佢有佢一套服務原則與速度!
另忘了影下餐牌所以無辦法好確實提供菜名,
大概介紹下咁啦!
(我估) 老闆好中意鸚鵡的, 那天佢帶左其中一位小店長向鋪, 好親人如果佢心情好係可以合照的!
題外話/補充資料: 午市過後, 廚師出黎同我傾兩句, 知我朋友生日,好好人送我地一件朱古力蛋糕, 仲約定下一次見!
2016-06-10
慶祝紀念