2022-11-04
男朋友book左間omakase請我食🤤 就係位於元朗🇭🇰好出名之一既「鮨文」💡當日係紅日,早一個幾月前book定,有兩個時段選擇12:00-13:30/ 13:30-15:00而我地選擇左後者果場唔知係唔係紅日+第二場 最平既set已經無哂😨所以我地兩人分別叫左$8xx一人既set令我最深刻既係✏️茶碗蒸好特別 上面放左少少金箔✏️燒吞拿魚面珠串燒超惹味 淡淡肉✏️魚湯 出面好多omakase都會比客人飲味噌湯,但鮨文令我深刻的是提供自己熬製既魚湯👍🏻對於唔鍾意飲味噌湯嘅我絕對加分✏️帶子配海膽 絕對係再兩樣邪惡嘅嘢擺埋一齊 正✏️雲丹盛 即係海膽杯 上面放左一大隻赤蝦 杯底放了一堆魚子 好靚✨男朋友表示唔鍾意食魚子 師傅講解新鮮魚子並非坊間好腥既魚子我自己覺得又真係完全唔腥喎🤣✏️另外個餐其實仲有左口魚邊手卷,師傅用火槍燒一燒過,油香出哂黎,太心急唔記得影相最後我地既甜品係泡芙雪糕 可能會因應唔同日子提供唔同既甜品?總括而言 餐廳環境細細 唔算好大,但食物質素都好好食 好有驚喜😋總結: 8.5/10🫰🏻
就係位於元朗🇭🇰好出名之一既「鮨文」
💡當日係紅日,早一個幾月前book定,有兩個時段選擇
12:00-13:30/ 13:30-15:00
而我地選擇左後者果場