其實喺教育路一帶, 有不少新餐廳和cafe 進駐,位置其實方便了上至朗屏一帶,下至尚悅嶺一帶的居民,街外人也很容易找到位置,門口的黑灰色工業風梳化位及吧枱,配合上一大條黃色光線,感覺非常搶眼有型,若周末會有好多大狗坐下來,會帶幾分可愛氣氛。食物選擇,5點後會提供自家調雞尾酒,但咖啡拉花都很精美 ,食物選擇上不只有意粉蛋糕,更有今次點的GreenTea Tiramisu, ,雪山,炸雞等等。🔸Lobster All Day Breakfast🔸($198)包括了烤波士頓龍蝦半邊,大啡菇,車厘茄,沙律菜,薯餅,龍蝦沙律蒜蓉包,德國腸,煎蛋(或炒蛋)一個豪華版嘅全日早餐,連蒜蓉包都用咗龍蝦沙律,非常有誠意,龍蝦肉勁多,保證滿足感一流。🔸M7 和牛烤肉,柚子胡麻汁粟米野菜沙律🔸 ($88)沙律菜都新鮮脆爽,用上M7和牛好有誠意。手指餅浸晒抹茶,層層cream而家開始13度OK🔸Green Tea Tiramisu🔸($80)作為呢間餐廳嘅招牌甜品,一上枱好似件藝術品咁靚,綠茶味香濃,奶油味道亦都不太膩,手指餅浸晒抹茶,層層cream偏點甜🔸Earl Grey Chocolate🔸($40)朱古

🔸M7 和牛烤肉,柚子胡麻汁粟米野菜沙律🔸 ($88)

沙律菜都新鮮脆爽,用上M7和牛好有誠意。

手指餅浸晒抹茶,層層cream而家開始13度OK

🔸Green Tea Tiramisu🔸($80)

🔸Earl Grey Chocolate🔸($40)

朱古力拉花個名都唔容易,呢杯個味偏少少淡,伯爵茶味比較重

🔸Pineapple Espresso Tonic🔸($50)

菠蘿味唔會太搶鏡,一杯不錯的Espresso Tonic。

🔹後感🔹

舖頭唔算好大,去洗手間嘅時候會經過廚房,但整體氣氛唔錯,工業風地設計好適合不同打扮地人士打卡,唯一坐外邊向街可能會比較凍,帶毛孩的時候要好好注意。

同時店舖都有不少素食,甚至炸雞提供,呢樣都值得抵讚,所以總括嚟講呢間Cafe都會令我印象幾深刻。
Green  Tea  Tiramisu
Earl  Grey  Chocolate
Lobster  All  Day  Breakfast
M7 和牛烤肉,柚子胡麻汁粟米野菜沙律
2023-12-27
5 分鐘 (堂食)
其他
Green  Tea  Tiramisu