2024-12-30 480 瀏覽
Proton is located nearby the center of old yuenlong, not hard to find this grey factory-styled cafe shop hahamushroom soup is yummy with full of mushroom meats haha and the taste is rich Garlic bread is soso, can’t taste any garlic there sadGrilled Australia Sirloin Steak All Day Breakfast having a long piece of thin steak, a potatoes hash brown and some salad as side, hash brown is so crispy and warm, salad is unexpectedly good with vinegar sauce i think not sure what sauce is it with a very go

garlic bread
, salad is unexpectedly good
with vinegar sauce i think not sure what sauce is it with a very good level of sweetness
salad
Seared Grouper, Blue Mussels homemade pasta with white wine cream sauce, looking good but with relatively small portion, having three pieces of groupers and few pieces of mussels, seared grouper is crispy with pepper flavor even fish quality isnt high a bit dry
but mussels are good
i missed my days in australia going back again soon haaa, and i like the yummy cream sauce so much
, such a lovely pasta we got together haaa, enjoyable one
dishesss
Proton Snack platters including fried shrimps, fried chicken, fried chicken wings, soft crab and fries i like dipping my fried shrimps insides salad cream in truffle haha soso yummy yaya
, and soso crispy i finished the whole shrimp ohmygod!!!
even the shrimp tail hahaa, so lovely one, very well fried yaya, and soft crab is niceee too with many roes inside so nice my favorite part of crab haaa so satisfied
saucesss
fried shrimps
fried soft shell crab
Rose Honey Chicken Wings are so good and i love the rose honey sauce soso much
, you can taste a wave of rose flavor in your mouth while enjoying super crispy chicken wings, indeed soso lovely, with five large pieces of chicken wings yaya, this one is much better than the one in platter loll
Rose Honey Chicken
 Matcha Chocolate having so rich matcha flavor and strong milk taste but i can’t feel any chocolate sadly lolll even this is chocolate loll, but overall it’s so good haha

Matcha Chocolate
Mocha is quite nicee with very strong coffee but again lacking of chocolate taste which i love the most sosad i like sweeter more

Mocha
outsides:
insides:
menu:
The food quality is pretty high and so relaxing sitting here to enjoy your afternoon here haha
salad
saucesss
fried shrimps
fried soft shell crab
Matcha Chocolate
2024-10-06 2442 瀏覽
屯馬沿線🚈找美食 ⇒朗屏🚏B2出口 經元朗廣場過天橋🚶‍♀️ 大約9至10分鐘😆今日來到這間 Cafe 同細妹慶祝生日🎂Cafe 樓底高 空間感大 以灰色為主色調 設計時尚👍 有室外座位 是一間寵物友善餐廳 歡迎帶🐕‍🦺🐕‍🦺開餐😚Lunch Set 奉送 麵包 /沙律/或 餐湯 🍔🍝🥘🔪🥩🐟🥗#安格斯牛肉漢堡配日本蘭王雞蛋咖喱飯💰88咖喱配漢堡扒是一個最佳嘅組合😚漢堡扒 大件牛肉味幾濃郁➕️蛋香濃郁🥚yummy#Alldaybreakfast 💰110高熱量脆煙肉🥓 德國腸 薯餅🥔 班戟 🥞沙律🥗煎蛋🍳有夠邪惡😈幸好有一杯健康有盈的鮮果乳酪中和一下😆#黑松露焗脆薯條 💰60香口噴香🍟是一個不錯的熱氣小食😚#污糟提拉米蘇 💰80⁸ 外型吸引 打咭一流📸 入口綿滑有咖啡香氣 甜道適中😋跟餐飲品半價優惠🍹🍍Pineapple Espresso Tonic 💰25🍋Golden Beach Yuzu Lemon Pineapple Soda 💰30

今日來到這間 Cafe 同細妹慶祝生日🎂

跟餐飲品半價優惠🍹
🍍Pineapple Espresso Tonic 💰25
Soda 💰30
2024-10-03
被門面黃色射燈打卡able位而吸引設計有別於文青cafe 簡約水泥裝修對比附近餐廳更為顯眼晚市套餐 可加配升級:+$𝟓𝟖頭盤+甜品+飲品+$𝟕𝟖頭盤+甜品+酒精飲品另+$𝟒𝟖升級𝐏𝐫𝐨𝐭𝐨𝐧甜品系列頭盤༯ 煙三文魚牛油果田園沙律特別喜歡配搭的醬汁 除橄欖油蜜糖(?)香甜中帶有檸檬汁微酸༯ 黑松露野菌忌廉湯食到粒粒蘑菇 味濃郁但略有點稀主菜༯ 烤M7和牛、野菌、蘭王蛋王牛肉忌廉汁手工意大利麵 $𝟏𝟔𝟖私心個麵 有驚喜值得一試👍🏻較厚身質感似烏冬 少煙韌十分彈牙醬汁奶油感跟芝士濃度剛好不覺膩橙紅色蘭王蛋黃蛋味好香濃(被名為貴族蛋 不含添加劑 激素及抗生素)唯獨覺得和牛一般 多汁卻偏熟口感同味道似蜜汁叉燒༯ 素食牛油果大啡菇漢堡包薯條 $𝟏𝟐𝟖朋友唔食牛所以揀菇菇漢堡個包非常香脆🤩 夾有大舊牛油果同大啡菇加上紫洋蔥 蕃茄配料 甜甜醬汁整體口感有層次且多汁薯條帶有少許黑椒味甜品兩款蛋糕都配有脆脆片༯ 藍莓芝士蛋糕芝士濃厚綿密配上薄薄藍莓醬不覺膩༯ 朱古力慕絲蛋糕香濃苦朱古力 質感輕盈幼滑甜度適中飲品༯ 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡(𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧, 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚)飲落係有夏日
被門面黃色射燈打卡able位而吸引
私心個麵 有驚喜值得一試👍🏻
較厚身質感似烏冬 少煙韌十分彈牙
醬汁奶油感跟芝士濃度剛好不覺膩
橙紅色蘭王蛋黃蛋味好香濃
(被名為貴族蛋 不含添加劑 激素及抗生素)
唯獨覺得和牛一般 多汁卻偏熟
香濃苦朱古力 質感輕盈幼滑甜度適中
朱古力慕絲蛋糕
飲品
༯ 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡
(𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧, 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚)
飲落係有夏日海邊感🏖️
整體配搭平衡 每一個都係主角
酸酸甜甜 淡淡柚子 菠蘿清香
口感柔和清爽且汽泡感不會太重
𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡 (𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧, 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚)
༯ 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞, 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞, 𝐆𝐮𝐚𝐯𝐞 & 𝐊𝐚𝐥𝐞
番石榴的甘甜中和羽衣甘藍的苦
蘋果同菠蘿味隱隱約約
個人感覺整體還可以 不過不失
◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考
◡̈ 價錢僅供參考一切以餐廳為準
藍莓芝士蛋糕
朱古力慕絲蛋糕
  • 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐁𝐞𝐚𝐜𝐡 (𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧
  • 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚)
  • 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞
  • 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞
  • 𝐆𝐮𝐚𝐯𝐞 & 𝐊𝐚𝐥𝐞
【竉物友善。髒髒提拉米蘇】這家在屯天元社區很出名的咖啡店,走一個工業水泥風,座位寬敞,不會太侷促,還有戶外位置,很適合帶著寵物過一個休閒時光。❈ 午餐奉送新鮮麵包沙律 或 餐湯 蘑菇湯很香濃不稠,可以吃到蘑菇的粒狀。❈ 日式咖喱安格斯牛肉配三色芝士意大利扁意粉 HK$88當天沒有扁意粉,改了手工意大利麵,口感帶點煙靭有嚼勁,意外地和安格斯牛肉很搭。咖喱味不太明顯有著淡淡的蕃茄的味道。❈ 蒜烤澳洲西冷扒,有機生菜 ,薯餅,煎蛋 HK$148西冷牛扒煎到外層香脆,肉質軟嫩。太陽蛋的蛋液配上牛扒不錯吃,有另一番風味。薯餅很酥脆,整個配搭不錯,份量很足,可以分享吃。❈ 污糟提拉米蘇 HK$80用咖啡和酒泡軟的手指蛋糕味道香濃又綿密,上面的奶油香滑帶咖啡味,甜度適中,且不會膩口。❈ Cold Dirty HK$16 (跟午餐半價)咖啡的濃郁度與鮮奶的醇厚感融合,帶來厚實、飽滿的層次感。❈ Pineapple Espresso Tonic HK$25 (跟午餐半價)菠蘿的甜味與咖啡的味道融合一起時,帶出苦甜清新的味道,清爽的氣泡感。
【竉物友善。髒髒提拉米蘇】

❈ 午餐奉送新鮮麵包沙律 或 餐湯
蘑菇湯很香濃不稠,可以吃到蘑菇的粒狀。

❈ 日式咖喱安格斯牛肉配三色芝士意大利扁意粉 HK$88

❈ 蒜烤澳洲西冷扒,有機生菜 ,薯餅,煎蛋 HK$148

❈ 污糟提拉米蘇 HK$80

❈ Cold Dirty HK$16 (跟午餐半價)

咖啡的濃郁度與鮮奶的醇厚感融合,帶來厚實、飽滿的層次感。

2024-09-04
午餐
約埋舊朋友出泥元朗食飯想搵間好feel 嘅cafe,呢間proton,門口放咗張復古美式沙發加上水泥Fung裝飾好有風格佢哋當萬事優惠,叫一款主食可以加$58有埋沙律前菜、飲品同甜品性價比十足風乾火腿哈密瓜田園沙律結合了風乾火腿的鹹香與哈密瓜嘅清甜作開胃菜一流另外試咗一款泰式沙律大大隻大蝦爽脆加埋甘油泰式味濃!香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條奢侈嘅香煎鵝肝與優質的安格斯牛肉漢堡相結合。鵝肝的細膩口感與牛肉的豐富風味相得益彰,搭配熱辣辣脆卜卜嘅薯條🍟,真係好滿足香煎美國龍蝦(半邊)、虎蝦、蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵香煎的美國龍蝦和虎蝦為主角,多款海鮮都有滿足晒海鮮嘅需要,鮮甜的海味與濃郁的龍蝦汁完美結合。蟹子和蝦子的加入更加豐富多彩,手工製作的意大利麵口感煙韌,而且帶小麥顆粒感最後食埋佢哋嘅跟餐甜品,藍莓芝士蛋糕糕,芝士味濃郁配合埋藍莓醬好夾!

風乾火腿哈密瓜田園沙律
結合了風乾火腿的鹹香與哈密瓜嘅清甜作開胃菜一流

另外試咗一款泰式沙律大大隻大蝦爽脆加埋甘油泰式味濃!

香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條

香煎美國龍蝦(半邊)、虎蝦、蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵

今日叫左牛油果三文魚手工意粉體驗極差首先份量細到幾啖就食完三文魚得幾條幼絲 牛油果都係比兩、三粒你 個意粉醬直程冇味食完之後要再去食多碗米線先夠飽真係完全冇下次好耐冇食過啲咁差嘅意粉
今日叫左牛油果三文魚手工意粉
體驗極差
首先份量細到幾啖就食完
三文魚得幾條幼絲
牛油果都係比兩、三粒你
個意粉醬直程冇味

食完之後要再去食多碗米線先夠飽
真係完全冇下次
好耐冇食過啲咁差嘅意粉
2024年日日都好忙好忙 忙到無時間 好耐無去過cafe 坐下嘆下⌛️真係好耐無去過cafe ☕️happy 2025 🤍要重新規劃一下 步伐🧭慢下來 停一停 諗一諗今次就去book mark左好耐的 📖偷聽到隔離枱都係 食過再介紹約朋友食ʕ •ᴥ•ʔ🦀脆香軟殼蟹、蟹籽粉紅汁手工意大利麵$158手工意粉口感好特別 偏soft 有小小似伊麵 但係又唔係嗰種感覺 好吃derrr~整體感覺好好 蝦好大隻好爽口🍤安格斯牛肉漢堡包薯條$128可選:(大啡菇/雙色芝士/牛油果)揀咗大啡菇🍄‍🟫 burger都好出色 漢堡扒肉質緊緊鎖喺裏面 一咬落去就好似瀑布咁樣流出嚟🤤升級套餐優惠Appetizer + Dessert + Drink頭盤+甜品+ 飲品$58煙三文魚牛油果田園沙律黑松露野菌忌廉湯避風塘雞翼

🦀脆香軟殼蟹、蟹籽粉紅汁手工意大利麵$158

安格斯牛肉漢堡包薯條$128
可選:(大啡菇/雙色芝士/牛油果)

升級套餐優惠
Appetizer + Dessert + Drink
頭盤+甜品+ 飲品

避風塘雞翼

• 脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹籽粉紅汁手工意大利麵
  • 朱古力慕絲蛋糕
2025-01-06 81 瀏覽
星期日黎到元朗,諗住搵間Cafe慢慢嘆下啡~見到呢間文青Cafe門口有食客帶住狗狗🦮係一間Pet friendly嘅餐廳🐶星期日嘅2點半,等左10分鐘左右就入到去坐低1. 虎蝦蟹棒蟹籽煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵 $108手打意大利麵都幾彈牙!但除此之外呢個麵都係冇咩優點🤣完全係冇味,亦唔算超級粉紅以打卡嘅角度黎睇都唔係吸睛2. 柚子Latte(熱) $40、Coconut Dirty(凍)$50柚子Latte有淡淡嘅柚子味!鍾意柚子嘅可以一試~但我自己就麻麻柚子+咖啡嘅組合🤣🙏🏻Coconut Dirty係正常發揮!市面都好多呢兩種嘅Combination,唔伏嘅🫶🏻🫶🏻總括然而,可以一試,但不會再試😜😜😜環境都唔算係超級舒服門口都幾靚,可惜對正馬路,空氣都唔好個日仲要剩係收Cash,臨急要去㩒錢🥲推薦指數:⭐️⭐️
星期日黎到元朗,諗住搵間Cafe慢慢嘆下啡~
見到呢間文青Cafe門口有食客帶住狗狗🦮
係一間Pet friendly嘅餐廳🐶

星期日嘅2點半,等左10分鐘左右就入到去坐低

1. 虎蝦蟹棒蟹籽煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵 $108
手打意大利麵都幾彈牙!
但除此之外呢個麵都係冇咩優點🤣
完全係冇味,亦唔算超級粉紅
以打卡嘅角度黎睇都唔係吸睛
虎蝦蟹棒蟹籽煙肉粉紅色卡邦尼手打意大利麵

柚子Latte(熱)、Coconut  Dirty(凍)

總括然而,可以一試,但不會再試😜😜😜
環境都唔算係超級舒服
門口都幾靚,可惜對正馬路,空氣都唔好
個日仲要剩係收Cash,臨急要去㩒錢🥲
推薦指數:⭐️⭐️
柚子Latte(熱)、Coconut  Dirty(凍)
  • Dirty Coconut
2024-12-28 287 瀏覽
今日同朋友去教育路嗰頭搵好嘢食, 呢邊係以前讀書時期成日食嘢嘅地方,餐廳嘅隔離就係以前間中學,都幾懷念以前嘅日子。一間餐廳外型都好工業風, 幾有型格嘅風調,特別鍾意出面個吧台。 今日試咗佢呢一個澳洲西冷扒配薯餅雜菜套餐, 我同朋友一人叫咗一個set, 大概七成熟。 另外跟咗雜菇餐湯配蒜蓉包。 個餐湯真係超足料好飲,淡淡菇味。終於到主菜出場 ,牛扒仲大過你個手掌, 煎得啱啱好,唔會太韌, 我哋仲叫咗個呢度睇黎好出名嘅甜品, dirty tiramisu同埋綠茶tiramisu, 外型賣相非常討好, 味道都唔錯。另外叫咗杯柚子梳打特飲, 好清新, 配個扒餐啱啱好, 整體都好滿意呢一餐

2024-12-13 354 瀏覽
餐廳走工業風,高樓底設計設有室內及戶外打卡位置已經第四訪了!暫時係元朗我最愛嘅Cafe🥰而一直令我心心念念嘅⋯就係Proton既手工意粉!口感方面手工意粉令我聯想起烏冬外層順滑,入口更Q更彈牙煙靭每一條意粉都蘸滿醬汁-醬汁方面今日兩款意粉都係走清新輕盈路線我一向最怕太濃太膩嘅味道調味適中,食得相當舒服🤤是日係食晚餐✨M7和牛、野菌、蘭王蛋牛肉忌廉汁手工意大利麵 $168✨脆香軟殼蟹、虎蝦蟹籽粉紅汁手工意大利麵 $158 個人比較推薦忌廉汁手工意粉微微甜,好啱我口味!🌟頭盤+甜品+飲品(+$58)✨風乾火腿哈密瓜田園沙律✨Rose Chocolate ✨Italian Chocolate 風乾火腿比較鹹同濃而兩款朱古力飲品都出色!
餐廳走工業風,高樓底設計
設有室內及戶外打卡位置
已經第四訪了!
暫時係元朗我最愛嘅Cafe🥰
而一直令我心心念念嘅⋯
就係Proton既手工意粉!

口感方面
手工意粉令我聯想起烏冬
外層順滑,入口更Q更彈牙煙靭
每一條意粉都蘸滿醬汁
醬汁方面
今日兩款意粉都係走清新輕盈路線
我一向最怕太濃太膩嘅味道
調味適中,食得相當舒服🤤

是日係食晚餐
✨M7和牛、野菌、蘭王蛋牛肉忌廉汁手工意大利麵 $168
✨脆香軟殼蟹、虎蝦蟹籽粉紅汁手工意大利麵 $158
個人比較推薦忌廉汁手工意粉
微微甜,好啱我口味!

🌟頭盤+甜品+飲品(+$58)
✨風乾火腿哈密瓜田園沙律
✨Rose Chocolate
✨Italian Chocolate
風乾火腿比較鹹同濃
而兩款朱古力飲品都出色!
2024-12-10 268 瀏覽
今日同朋友一齊到元朗覓食,去了Proton呢一間Cafe。店內樓底高,設計風格走工業風路線,枱凳非常有格調,整個氛圍讓人放鬆舒適。另外餐桌旁有紙巾提供,非常貼心Rose strawberry latteLatte散發濃郁嘅玫瑰花香,並帶有草莓嘅甜味,口感順滑,味道偏甜。另外佢嘅拉花亦非常精美安格斯牛肉漢堡包薯條配牛油果牛油果清新爽口,為整到菜帶嚟輕盈嘅平衡感。漢堡入邊嘅安格斯牛肉軟嫩多汁,牛味非常濃郁,配上爽甜嘅蔬菜,帶來清新嘅感覺。薯條則非常酥脆香口鮮果乳酪、脆煙肉、德國腸、炒蛋、班戟All day breakfast非常輕盈,炒蛋嫩滑,煙肉同德國腸非常香口,配搭嘅班戟鬆軟香甜。另外甜味嘅乳酪配上火龍果藍莓非常香甜,麥片嘅加入,提升整體嘅層次口感。值得一提嘅係沙律菜以黑醋調味,健康清新。
Rose strawberry latte
安格斯牛肉漢堡包薯條配牛油果
鮮果乳酪、脆煙肉、德國腸、炒蛋、班戟
2024-12-08 229 瀏覽
去咗間工業風嘅Cafe食,仲可以帶寵物風乾火腿哈密瓜田園沙律每一舊嘅哈密瓜上鋪了風乾火腿,勁開胃煙三文魚牛油果田園沙律牛油果配沙律都係好開胃,仲要有煙三文魚,性價比好高安格斯牛柳粒、虎蝦、芝麻燒肉汁手工意大利麵依間舖嘅意大利粉係手工制,爽口彈牙,而且好掛汁,牛柳粒肉味濃郁,虎蝦爽口有嚼勁,啲意大利粉吸收晒啲燒肉汁。M7和牛、野菌、蘭王蛋王牛肉忌廉汁手工意大利麵同樣你都係手工意大利粉,呢個係配和牛片,入口溶化,牛肉味香濃。面頭仲要有個蘭王嘅蛋黃,撈埋食勁邪惡。主菜加錢配飲品、前菜、甜品,我哋就點咗Latte、Mocha。甜品仲有藍莓芝士蛋糕同埋朱古力慕絲蛋糕。冇人叫過set都食得好飽,價錢有十分親民。
去咗間工業風嘅Cafe食,仲可以帶寵物

風乾火腿哈密瓜田園沙律

每一舊嘅哈密瓜上鋪了風乾火腿,勁開胃

煙三文魚牛油果田園沙律

牛油果配沙律都係好開胃,仲要有煙三文魚,性價比好高

安格斯牛柳粒、虎蝦、芝麻燒肉汁手工意大利麵

M7和牛、野菌、蘭王蛋王牛肉忌廉汁手工意大利麵

主菜加錢配飲品、前菜、甜品,我哋就點咗
呢間咖啡店經過幾次成日都會比佢工業風嘅格調所吸引,仲要有室外位置,就唔怕帶埋寵物一齊享受美食。烤大啡菇.水牛芝士野菜沙律配意大利莓果醋 - 沙律份量都好大份,而且大啡菇仲要已經切條,方便食用,沙律菜亦都好新鮮。烤M7和牛.野菌.蘭王蛋王牛肉忌廉汁手工意大利粉 - 個意粉係十分欣賞,因為第一次食到呢種質地嘅意粉,比一般意粉粗身而且有啲彈牙,好有咬感,和牛亦都好重牛味,烤得唔會過火唔會太韌,讚,完全係高水準。Dirty Tiramisu - 十分高質,非常之有驚喜。咖啡味同酒味都做到出嚟,cream好厚實唔會太甜,完全係我口味。Golden Beach - 有菠蘿味嘅梳打Playing Blue - 用rum酒調配嘅cocktail兩杯飲品都好高質,下次嚟會想試埋佢地signature嘅咖啡。整體而言,工業風再加高樓底,環境真係好舒服,而且地點亦都好方便,下次會想再同朋友日頭過嚟再試埋其他美食。

烤大啡菇.水牛芝士野菜沙律配意大利莓果醋

Playing Blue
  • PlayingBlue
  • GoldenBeach
  • DirtyTiramisu
當日同朋友就嗌咗一個🍽️全日早餐佢哋嘅全日早餐比出邊嘅價錢平🤑但係質素同份量冇減少👍🏻都係超足料有炒蛋同煎蛋可以選擇🍳配上煙肉腸仔仲有新鮮即炸 熱辣辣 脆卜卜嘅薯餅😋同埋平時All Day好少出現嘅熱香餅🤪超豐富嘅一個全日早餐🥣食完感覺很滿足🥰另外我哋仲叫咗🍽️小食拼盤拼盤包括左有炸蝦🍤炸雞 雞翼🍗同埋薯條🍟每一樣到香脆可口~熱辣辣即叫即整💯.飲品我地叫咗Iced Mochi 同Golden Beach🍹Mochi咖啡味濃郁🫘Golden Beach就有滿滿嘅生果香味👍🏻.食完正餐當然唔少得甜品啦🤤鍾意食朱古力嘅我點會放過呢個濃情朱古力🍫底層有兩款唔同嘅朱古力蛋糕🍰朱古力慕絲蛋糕 同 朱古力布朗尼兩款蛋糕都充滿濃郁嘅朱古力味但依然甜而不腻🫨再配上朱古力味嘅雪糕一定係朱古力控必點嘅之選🍧
當日同朋友就嗌咗一個🍽️全日早餐
兩款蛋糕都充滿濃郁嘅朱古力味
但依然甜而不腻🫨再配上朱古力味嘅雪糕
一定係朱古力控必點嘅之選🍧
2024-11-25 308 瀏覽
教育路這間西餐已開了一段時間,餐廳座位唔多,但都坐得舒服,而且仲係動物友善餐廳。晚市套餐有幾款選擇,可以加配升級頭、盤飲品及甜品加$58。櫻花蝦🦐、虎蝦、柚子泰式沙律🥗,味道酸酸甜甜,表面撒上微辣的蝦子粉,增添了沙律的泰色風味。香脆軟殼蟹、虎蝦、蟹子粉紅紅汁手工義大利麵🦀🦐🍝$158自家手工麵,質地軟滑,有蛋香的味道,大大隻炸到金黃酥脆的軟殼蟹,好好味!西冷牛扒、煎蛋、薯餅、烤串茄大啡菇、沙律🥩🥗🍄$210牛扒我要7成熟有點乾了,牛肉味到都算濃郁,很喜歡調配的醬汁,整體味道不錯。

晚市套餐有幾款選擇,可以加配升級頭、盤飲品及甜品加$58。

香脆軟殼蟹、虎蝦、蟹子粉紅紅汁手工義大利麵🦀🦐🍝$158

西冷牛扒、煎蛋、薯餅、烤串茄大啡菇、沙律🥩🥗🍄$210