2024-09-29
朋友話想食米線,但係又唔想食大型連鎖米線店,想食米線小店,於是就去咗大馬路嗰邊睇吓有咩好食,就發現咗依間新開嘅米線小店。胡麻湯蒜香雞扒台灣麵蒜香雞扒超大塊,啖啖肉,食落有濃郁蒜香味😋雞扒嫩滑,一啲都唔嚡。台灣麵略帶煙靭,質感唔錯,唔會腍啤啤冇晒口感👍🏻胡麻湯胡椒同麻味都幾重食落好過癮,味道唔算太辣。豬大腸熱拌紅薯粉熱拌紅薯粉有超多肉碎做配料,撈埋一齊食令紅薯粉口感更好!配料仲有芽菜,份量都非常之多!豬大腸軟腍腍,好入味👍🏻紅薯粉口感Q彈煙靭,絕對滿足到鍾意食煙靭嘢嘅朋友!家鄉手撕雞份量都幾多,味道麻辣似口水雞。手撕雞落咗好多辣油,所以我都覺得幾辣,唔食得辣嘅朋友可能會覺得非常辣!手撕雞仲有雞翼添!就咁啦檸檬利賓納利賓納味勁濃郁,配埋鮮檸檬,酸酸甜甜好開胃!鹹檸樂鹹檸樂比較少地方有得飲,一見到就即刻叫咗!鹹鹹甜甜味道好特別👍🏻
胡麻湯蒜香雞扒台灣麵
豬大腸熱拌紅薯粉
家鄉手撕雞
檸檬利賓納
利賓納味勁濃郁,配埋鮮檸檬,酸酸甜甜好開胃!
鹹檸樂