2023-04-25 147 瀏覽
今日帶大家黎食我成日叫外賣嘅餐廳佢哋嘅咖喱真係又大份又好食今次終於去試下堂食 😚😚≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#元朗食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣咖喱三黃雞飯 $68 🐔 雞肉份量好多 咖喱汁又好足料😋好多蔬菜粒係咖喱入面而且食得出落左好多心機出面啲咖喱汁做唔到呢隻水準🥺香煎牛仔骨太陽蛋飯 $79上枱嘅時候嘩左出聲!勁大碟勁多牛仔骨🥰牛仔骨帶油香 加上一隻太陽蛋真係perfect😝每件牛仔骨都好大件 肉質好嫩同埋好入味😚傷檸樂 $13睇Menu諗左好耐咩係傷檸樂原來係「雙檸樂」 係鹹檸同檸檬加可樂鹹鹹甜甜同埋檸檬嗰種酸嘅口感 好開胃😋 ≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣老闆真係好nice 而且咖喱係真係花左好多心機整份量又大碟又好食 晚上都幾多人會堂食!~≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣天龍咖喱 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖❊ #hkfoodie #homehong #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #元
今日帶大家黎食我成日叫外賣嘅餐廳

好多蔬菜粒係咖喱入面
而且食得出落左好多心機
出面啲咖喱汁做唔到呢隻水準🥺

香煎牛仔骨太陽蛋飯 $79

上枱嘅時候嘩左出聲!
勁大碟勁多牛仔骨🥰

鹹鹹甜甜同埋檸檬嗰種酸嘅口感 好開胃😋
老闆真係好nice
而且咖喱係真係花左好多心機整
份量又大碟又好食
晚上都幾多人會堂食!~
天龍咖喱 (元朗)
元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖

#hkfoodie #homehong #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #元朗必食
  • 香煎牛仔骨太陽蛋飯