2023-08-11
我哋大概夜晚8:00去到,嗰度並無人等緊。 我們點了一份蠔,這份蠔會搭配芫荽同葱。 如果你唔鍾意呢兩樣嘢,可以請老板娘唔好放芫荽同葱。 因為我們不吃芫荽,所以我們叫咗不加芫荽的蠔。 然後老板娘都會問你是否要加辣汁。⭐️ 蠔點完餐後,好快就送咗嚟😆。 份量看起來相當唔少,看樣子都是炸蠔。我哋之前食咗一啲嘢,所以對於食後可能會好滯嘅感覺有些擔心😳😳。 但意外嘅係,食落去口感相當清爽,唔油膩🤩。 我哋迅速咁一啖接一啖食完😎😎。 可能佢使用了大火炸製,雖然底紙睇嚟好油,但食起嚟卻一啲都唔油膩😋😋。另外,呢啲蠔都非常豐滿美味。 食起嚟新鮮,有嚼勁,味道很好👍🏻👍🏻!辣汁都相當辣,甚至有些太辣了🫣🫣。 個人覺得加上辣汁會掩蓋蠔的風味,更喜歡原味🤭。🍄 總括而言這道菜非常美味,是元朗的招牌菜值得一試❣️❣️。 特別需要注意嘅係佢哋嘅營業時間,由下晝4点開始一直到凌晨1:30。 逢星期四休息🧐🧐。
⭐️ 蠔
🍄 總括而言