2024-07-23
🦪老友生日, 就帶咗佢黎到元朗簡.聚同佢慶生🎂 呢間餐廳之前經過已經好吸睛, 店外佈滿靚靚橘色同黃色花花, 好似去咗外國庭院食野咁🏵🌼.我哋嗌咗兩款生蠔, 分別係特級聖馬田同日之雪花 $68/隻, 前者較爽口, 後者就肥厚啲, 有濃濃海水味😋 頭盤方面我哋升級嗌咗日本帶子配三文魚籽法式多士同芒果蟹肉他他~ 帶子厚身肥美, 配搭脆卜卜三文魚籽, 超有口感😍 鮮甜芒果配蟹肉超清新, 好岩夏天食! 主菜我嗌咗三文魚柳併老虎大蝦配柚子醬油~ 三文魚柳煎得勁香口, 外脆內軟, 連同大蝦一齊食勁yum~ 朋友就嗌咗烤加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁, 厚身嘅豬鞍烤到非常嫩滑, 肉汁好濃郁, 配搭蜜糖芥末汁將口感提升埋! 最欣賞仲有佢哋嘅蒜頭, 香口好好味😚 .最後再訂咗法式歌劇院蛋糕同朋友慶生, 餐廳職員仲有播埋生日歌添😝 夠哂儀式感.📌 簡.聚元朗元朗安寧路172-190號安寧樓地下A號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #tea #bir
📌 簡.聚
元朗元朗安寧路172-190號安寧樓地下A號舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #tea #birthday #celebration