今次又去到元朗搵食👀目的地係一間舊式西餐廳 —寶石餐廳,位置非常靠近元朗西鐵站,行幾分鐘就可以嚟到餐廳,啱晒入嚟元朗搵食嘅各位😃餐單上好多唔同選擇!非常推介佢哋晚市二人套餐😈有齊沙律、餐包、餐湯、前菜、兩份主菜、飲品、甜品,價格定位親民✌️酸種麵包籃酸種麵包近年開始喺唔同嘅麵包店、西餐廳出現,我個人就好鍾意喇😁質感好柔軟,入口後比起一般麵包口感豐富,而且唔同研究都列出酸種麵包升糖指數更低,各位追求健康飲食人士更加唔可以錯過😜餐湯羅宋湯、南瓜湯,各有特色!胡麻核桃煙肉羅馬生菜沙律用料一啲都唔馬虎👍有羅馬生菜、核桃、煙肉😀入口感覺清新開胃,作為前菜係最適合不過🥳自家醃製刁草挪威三文魚前菜係三文魚,質感柔軟,色澤靚仔,肉質亦好滑溜🤩炭燒紐西蘭PS頂級牛肉眼扒 拼 三色胡椒汁炭燒後嘅牛扒香氣撲鼻😍大大塊厚身肉眼扒,肉質鮮嫩、多汁🤤醬汁係自家製胡椒汁,帶嚟更豐富嘅口感體驗😋賣相真係好吸引啊,伴碟仲有幾款薯菜😬風乾豬面肉卡邦尼意粉豬面肉油脂感充足,搭配意粉有另一番感覺🤩卡邦尼意粉做到Creamy質感,而且份量好足,大食嘅男仔都會夠飽🤭凍檸茶+熱檸水,細心發現餐廳連杯具用料都非常講究🍹兩客甜品,就算已
餐單上好多唔同選擇!
酸種麵包籃
餐湯
羅宋湯、南瓜湯,各有特色!
胡麻核桃煙肉羅馬生菜沙律
自家醃製刁草挪威三文魚
前菜係三文魚,質感柔軟,色澤靚仔,肉質亦好滑溜🤩
炭燒紐西蘭PS頂級牛肉眼扒 拼 三色胡椒汁
賣相真係好吸引啊,伴碟仲有幾款薯菜😬
風乾豬面肉卡邦尼意粉
凍檸茶+熱檸水,細心發現餐廳連杯具用料都非常講究🍹
兩客甜品,就算已經食到好飽都唔好錯過啊😆