2024-09-05 147 瀏覽
元朗YOHO mix嘅Yakiniku Karura真係好值得一試!啲牛全部都好靚好高質!首先,佢哋嘅黑毛和牛大判燒真係好出色。肉質非常軟嫩,油花分佈得好均勻。職員仲會用專業嘅手法幫你燒到啱啱好,真係好似睇咗場表演咁。配埋溫泉蛋,牛肉嘅油脂香味同蛋香味融合得好好,入口細滑而且濃郁。另外,佢哋嘅黑毛和牛裹腹牛柳都好好味。我會用大火將佢每一邊都燒到焦脆嘅口感,然後將佢哋剪開,再煎成自己想要嘅熟度。呢種牛柳嘅肉味好重而且肉質好腍。佢哋嘅黑毛和牛腹前小排同黑毛和牛特上嫩肩里肉都好出色,油脂分佈好均勻,全部都係入口即溶嘅感覺。我會配埋檸檬或者Wasabi食,可以有唔同嘅感覺之餘,仲可以有解膩嘅作用。我仲額外叫咗生菜同白飯,可以平衡返個口感,唔會太膩。最後仲會有一份甜品送㖭啊,入面包括杏仁豆腐同埋雪米糍,真係大滿足!