2024-09-02 509 瀏覽
元朗人都聽過法國小屋依個名,但未必知佢嘅位置。依間小店位置喺後巷,地方唔算好大,但食物都幾多元化。小食、main、飲品同甜品都好多選擇,樣樣都好高質,值得一試🤗🤗🤗法式龍蝦湯唔會太鹹,調味適中,帶有少少creamy嘅質地😬😬招牌千層芝士薯片每一塊嘅薯仔都切得好薄身,就好似食緊薯片咁,加埋芝士,提升左口感之餘,仲加添左鹹香🤤🤤秘製醉雞翼看似最平平無奇嘅雞翼越難整得好食,醉雞翼嘅酒味超級入味,食落又帶有酒香味😋😋明太子蟹肉意粉依個配搭真係令人一啖接一啖,明太子同蟹肉嘅份量都好多,每一啖都充斥住明太子同蟹肉,又夠creamy好好食😝😝😝招牌咸牛油焦糖窩夫食過幾款窩夫都覺得咸牛油依款冇得輸,越簡單嘅就越好食。窩夫焗到熱身,咸牛油融化係表面,一咸一甜極之邪惡😋😋😋奶蓋白桃茶依杯奶蓋茶我覺得好飲過出面嘅手搖飲品店,鹹香嘅芝士奶蓋配上甜甜嘅白桃茶,一鹹一甜,飲到最後都會飲到奶蓋嘅味道👍🏻👍🏻Tiramisu 咖啡Tiramisu就食得多,Tiramisu 咖啡就比較少見,味道層次豐富,苦澀得嚟帶啲朱古力香😍😍
招牌千層芝士薯片
秘製醉雞翼