2023-01-08 454 瀏覽
之前食過幾次都唔錯,於是尋日中午放飯時段大約12:30左右一行6人諗住再去食lunch , 去到門口話未有位要等10分鐘,我哋都話冇問題照等,入到去坐低,有個女侍應幫我哋落單,但佢落到亂七八糟,跟住就同我哋講佢返咗兩三日工,唔係好識落單,但過程都玩左我哋10分鐘,之後就叫個熟手阿叔過嚟同我哋重新落過單,又玩咗我哋5分鐘😒,都算啦大家但求有餐晏醫肚,大約又到10分鐘後先上湯同飲品,之後湯飲完連杯凍檸茶啲冰都就嚟溶,仲未上正餐,嗰陣時我哋已經又再等左差不多20分鐘,於是就當然係追單啦⋯⋯佢哋當然梗係話廚房整緊啦,但轉個頭聽到個女侍應同個熟手阿叔講廚房冇單,我哋聽到之後覺得非常震驚,然後不停追問到底係整緊還是冇單?其實真係唔緊要我哋中午食飯時間有限,不能無限地等,你話漏左等幾耐你咪同我哋講囉⋯⋯竟然個新來女侍應叫我哋自己問廚房喎,嗰下真係火都嚟埋,咁我想問下次如果真係再有機會嚟食係咪叫客人直接入廚房落單,好心啦,你既然新嚟唔識答你就唔好出聲啦⋯⋯但嗰刻個熟手阿叔哩埋喺後面龜縮,之後見我哋群情洶湧先至走出嚟同我哋講唔好意思,但當時已經13:30 ,我哋比班友玩左成個鐘仲要只係飲咗個湯,同兩啖野飲,佢哋猛
話因為好多外賣所以做唔切,咁不如你哋唔好做堂食啦,結果我哋嬲得滯就起身走人。首先我真係未試過追單竟然叫我自己入去問廚房囉,搞笑唔搞笑,最後我哋即刻跑去買麥當勞返公司食,仲要遲晒大大到。呢間野真係唔駛旨意再有下次。
2023-01-06