2天前 80 瀏覽
因為係網上見到廣告所以特登黎試下,我地下午一點八黎到店門口,見到最想試既明太子拌飯已經賣完,不過一場黎到都想試下其他,以為過左食飯時間冇咁多人,點知都係要排隊,排左半個鐘左右先入座。原條燒鯖魚拌飯,一上餐就聞到好香,不過店員放低餐盤嘅時候冇介紹醬汁點樣用,淨係見到有牛油同一小碟酸酸地既調味料,後來發現另一個店員有同其他客人講解。鯖魚味道正常,不過如果有得再揀,我唔會揀鯖魚,因為太多骨影響拌飯口感,飯方面本身以為會好少,但食吓食吓又好飽,食到一半開始食飯焦,非常香口,如果再脆啲冇咁黐牙就好喇。韓式秘製醬牛肉拌飯成個飯好香,醬汁好濃郁同啲牛肉好夾,加埋啲泡菜食都有另一個口味,牛肉味道幾香,不過唔可以放太耐,因為會變靭,食咗一半先再食飯叫會更加好食。整體感覺良好,可以一試。泡菜有三款,份量都算多,個人覺得係比平時食到既辣。裝修簡約舒適,坐得舒服,因為新店所以要排隊,大約排咗半個鐘左右就入到,價錢唔算好貴,推介!

韓式秘製醬牛肉拌飯

泡菜有三款,份量都算多,個人覺得係比平時食到既辣。