餐廳: 鮨文
資訊:

2016-01-23 1116 瀏覽
今日本身心情諗住食餐好d啦,點知食完心情更加惡劣。而點解會嚟呢度食,之前雜誌介紹海膽熱,話有海膽山。原來呢樣野話只係雜誌要求整出嚟,根本係無呢樣野,都算。咁嘅價錢,未試過食一餐甘難食嘅日本料理,魚生暗啞唔新鮮,d刺身蝦變左黃黃地唔知擺左幾耐,上台時加d豉油塗在蝦面遮醜,我心諗我隔離都有碟豉油啦。最普通嘅三文魚刺身壽司同我講無都算,但食野嘅成程簡直見到衛生非常惡劣,佢地用擦刀嘅白色布除擦刀之外,擦針板都okay la ,無乜野。但擦完針板之後求其洗一洗塊布又走去印乾刺身帶子d水,真係眼都突埋。鰻魚飯有骨又無汁,唉,師傅仔切下野玩下電話又唔洗手,咁始終無帶手套加嘛,有個徒弟隻手仲痴住塊膠布tim。同埋如果要教徒弟可以背後教,我做食客唔想見到d咁嘅場景。我十分後悔嚟左呢度食野而都有樣食物最好,就係果一片蜜瓜

而都有樣食物最好,就係果一片蜜瓜

2016-01-22
  • OMAKASE