餐廳: 元気寿司 (荃灣廣場)
資訊:

2019-03-11 331 瀏覽
約返一個好耐冇見嘅朋友出黎食飯,佢話想懷緬下從前,於是就去荃灣廣場嘅元氣食🍽我以前都幾經常食元氣,因為佢嘅大滿足系列只$10件,想食好多款,但又唔食得多嘅我就啱曬啦~蟹肉蟹膏軍艦($10)有食過元氣嘅都知,佢地嘅軍艦係即叫即做,紫菜上到枱都仲脆嘅,加上蟹膏同蟹肉,帶點海洋味,好似食左成隻蟹咁,鍾意食蟹又懶得拆殼嘅人,真係必食之選!珍寶皇帝蟹柳($10)好滿足🥰蟹柳係壽司飯嘅兩倍,好有肉感,超滿足😋蒲燒鰻魚芝士卷($14)元氣嘅卷物,真係不得不提,Menu本來有隻芝士鰻魚卷,鍾意佢cream cheese嘅酸加鰻魚汁嘅濃,味道出奇地夾!今日瞻到有新嘅蒲燒鰻魚芝士卷,成塊鰻魚係面,鰻魚味再出d,不過價錢就貴左d🤭小姿女表示揀返芝士鰻魚卷抵d,$22有3件😝店員講先知,原來8/3係元氣嘅生日,只要呢日黎食野,就有個特別版朱古力芝士蛋糕送🥰朱古力味唔重,不過芝士味就好出,同本身menu隻芝士蛋糕一樣咁好食🥰最鍾意係冰櫃啱啱拎出嚟嗰啲,然後放喺度攤一陣,等佢軟身少少然後食😋係口裡面溶化嘅感覺真係超正☺️係愛丫!🤣 特別要讚一讚男經理因為我諗著食埋個蛋糕先走,廢事拎黎拎去,問佢拎隻叉嘅時候,直頭問我

蟹肉蟹膏軍艦($10)

珍寶皇帝蟹柳($10)
好滿足🥰蟹柳係壽司飯嘅兩倍,好有肉感,超滿足😋

蒲燒鰻魚芝士卷($14)

特別要讚一讚男經理

因為我諗著食埋個蛋糕先走,廢事拎黎拎去,問佢拎隻叉嘅時候,直頭問我不如幫我上埋碟,超細心的
係女王節特別細心,定平時都咁為人設想呢?🤣
2019-03-08
5 分鐘 (堂食)