嗰日同朋友去炮台山做野,做完有啲肚餓,見到有間日本餐廳門面唔錯,就入咗去食。煙燻蒜香吞拿魚他他吞拿魚切得好厚,而且非常新鮮,煙燻加埋蒜香味令味道更豐富。啤洒薯條配蜜糖芥末醬薯條炸得金黃,食落熱辣辣,點埋蜜糖芥末醬食好正。蟹子沙律沙律表面用咗好多蟹子,呢個係傳統做法,將蟹柳同青瓜切幼絲,輕盈涼快,非常開胃。蟹膏豆腐鱈魚乾呢道菜好有驚喜,底嘅鱈魚乾烤得好脆,配埋面嘅蟹膏豆腐同好惹味,用嚟送酒一流。明太子芝士玉子燒呢個玉子燒火候控制得非常好,啲蛋食落好滑,咬落去仲有拉絲芝士。麻婆豆腐炸雞蛋包飯第一次食呢個配搭,估唔到食落完全冇違和感,炸雞炸得好脆,個皮唔係好粉,啲雞肉仲係好滑,蛋包飯嘅蛋同玉子燒一樣好滑。麻婆豆腐唔係好辣,啲醬汁味道唔錯,配埋蛋包飯食出奇地夾。雪榚班戟班戟質感比較厚實,入面加左榛子醬同花生醬,表面嘅麻糬好軟身,加埋紅豆同雲呢拿雪糕食,令人充滿甜蜜嘅感覺。抹茶牛奶呢個好足料,用咗好多牛奶同抹茶粉,再加上粒粒紅豆,味道香濃。燒酌沙冰配時令水果呢個日式雞尾酒揀咗藍莓味,喝落唔會好甜,又有啲酒香,沙冰嘅質感做得好好,的確出色。總括而言,餐廳食物有心思,環境舒適,佢原來銅鑼灣都有分店,

煙燻蒜香吞拿魚他他

吞拿魚切得好厚,而且非常新鮮,煙燻加埋蒜香味令味道更豐富。

啤洒薯條配蜜糖芥末醬

薯條炸得金黃,食落熱辣辣,點埋蜜糖芥末醬食好正。

蟹子沙律

蟹膏豆腐鱈魚乾

明太子芝士玉子燒

麻婆豆腐炸雞蛋包飯

雪榚班戟

抹茶牛奶

燒酌沙冰配時令水果

總括而言,餐廳食物有心思,環境舒適,佢原來銅鑼灣都有分店,下次同朋友gathering, 等我訂定房先。