6天前
今次來到位於一間炮台山講求鮮味精緻的日本調理,餐廳的位置都好有人氣,餐廳的食物質素、環境、氣氛都唔錯,仲有VIP包房,好適合一班朋友多人聚餐。👫👭👬🥢🍣✨ 蟹膏豆腐鱈魚乾($58),薄薄一片的香烤鱈魚乾,加入了軟嫩的豆腐、香蔥、蟹膏和一絲絲的蟹肉絲,一口一片,口感豐富,而且夠晒開胃。🫔🦀✨ 左口魚邊醬油漬壽司($22),很喜歡油脂豐富的左口魚邊,入口即化的感覺增添了不少食慾,又帶來滿足的感覺。🐟🔥✨ 蝦味噌熟蝦壽司($15),熟蝦肉質彈牙,塗上了一層甘甜味噌醬後再輕炙,風味濃郁,🦐🔥✨ 究極丼($218),整個丼飯盛載住滿滿的刺身,三文魚、油甘魚、帆立貝、三文魚籽、左口魚邊、海膽、拖羅蓉、牡丹蝦,刺身樣樣有,刺身好新鮮,尤其是食到牡丹蝦真係鮮嫩無比,蝦頭充滿濃香的膏,回味無窮,整碗丼飯絕無偷工減料。刺身食到一半後,撈上餐廳特製的蛋汁在丼飯裡,令味道更提鮮更滑溜。🍚🍣🐟✨ 鮪魚套餐($248),是吞拿魚愛好者必點的套餐,套餐包了沙律、味噌湯、大中細腩和炙燒吞拿魚的組合,以及香蔥吞拿魚蓉丼飯。從肥美甘香的大腩到清爽細膩的細腩,一次過體驗不同層次的油花。整份套餐唔止CP值高,還令口感帶有極致
蟹膏豆腐鱈魚乾
究極丼