2024-09-03 770 瀏覽
每個月都會同大小姐一齊親子🧑‍🧒時間,其中自不然有探店食好西😀的時間啦!到處去探店,有時都想食啲特別嘢。咁啱嚟到大圍,見到呢間馬來西亞🇲🇾店,大獲好評✔️,一於過去試吓!📝1. 鮮牛油咖央多士🍞多士烘到脆卜卜🔥厚擦咖央,夾住塊厚牛油🧈2. 肉骨茶🐷豬手仔藥材味濃郁,證明足料🙌🏻豬手炆得好腍,又入味🤤加錢💰仲有油炸鬼肉骨茶仲可以免費任添🆓3. 檳城福建蝦麵🍜湯底好濃,充滿啖啖蝦味🦐米線吸晒啲汁,一邊食一邊享受😎蝦的精華配料充足,層次豐富4. 娘惹咖喱雞香噴噴,充滿椰汁🥥香有辛辣🌶️嘅刺激感,但又溫潤順口十分開胃🤤5. 馬拉仔芽菜雞雞肉🍗好嫩滑,肥瘦適中芽菜好爽,吸晒雞嘅精華💦醬汁🫙不太鹹,又美味6. 美祿暴龍🦖美祿的份量啱啱好,甜度適中🫶🏻小朋友鍾意的脆脆,好吸睛🤩🔖最後我同大小姐太飽🤰食唔晒,諗住全部堆埋一堆放喺個外賣飯盒裏。點不知老細好貼心🫶🏻🫶🏻,特登喺廚房攞個分隔外賣飯盒俾我哋。不單保持食物的味道😋,仲係好貼心嘅服務!真係抵讚🙌🏻❇️總結食物種類多✨充滿馬來西亞風情✨價錢合理✨食物高質✨服務貼心✨環境舒服✨

[食後感]📝
1. 鮮牛油咖央多士🍞
多士烘到脆卜卜🔥
厚擦咖央,夾住塊厚牛油🧈

2. 肉骨茶🐷豬手仔
藥材味濃郁,證明足料🙌🏻
豬手炆得好腍,又入味🤤
加錢💰仲有油炸鬼
肉骨茶仲可以免費任添🆓

3. 檳城福建蝦麵🍜
湯底好濃,充滿啖啖蝦味🦐
米線吸晒啲汁,一邊食一邊享受😎蝦的精華
配料充足,層次豐富

4. 娘惹咖喱雞
香噴噴,充滿椰汁🥥香
有辛辣🌶️嘅刺激感,但又溫潤順口
十分開胃🤤

5. 馬拉仔芽菜雞
雞肉🍗好嫩滑,肥瘦適中
芽菜好爽,吸晒雞嘅精華💦
醬汁🫙不太鹹,又美味

6. 美祿暴龍🦖
美祿的份量啱啱好,甜度適中🫶🏻
小朋友鍾意的脆脆,好吸睛🤩

❇️總結
食物種類多✨充滿馬來西亞風情✨