2012-08-22 470 瀏覽
琴日上黎開飯喇見到有食家話呢間茶館啲野大件來抵食,所以今日就即刻黎試下飲個早茶拉其實上述幾位食家講解既到達方法咁詳細,睇完之後都唔難揾架,就係輕鐵站落車後既後後面一路直行就會見到果棟綜合大樓,只係我覺得棟大廈似康樂中心多啲,如果唔係見到有啲叔伯兄弟入去我都唔敢入...(不過大家記住住果棟大廈既前門要九點先開架,如果想飲早茶既話就要走後門喇上到去一出lift就見到大大個剪咀指住漁歌點心茶餐廳既方向,果然冇去錯呢可能因為係平日既關係,基本上入到去啲位都係任你坐既。而且店員都會即刻前黎招呼你,服務態度好好食物種類都算多,而且價錢相宜大點 $17, 中點$15 ,小點$13叉燒腸粉既皮雖然比較厚,但亦尚算軟滑好難得見到大過拳頭既雞球大包@@蝦餃足料,而且新鮮鮮甜,一次過就比我KO哂四隻鵪鶉蛋燒賣,唔錯唔錯,大大隻幾足料,不過相比蝦餃較為遜色食到捧住個肚走都只係$67蚊呢間食店最好既地方係店員竟然可以同顧客打成一片,好多前黎既顧客同店員都好似十分相熟,有講有笑的,就連我呢個初黎報導既人,店員都有禮相待,其中一位和藹女店員都不時會過黎同我傾兩句,而且細心既佢仲比定膠袋我裝走食唔哂既野,真係值得一讚

好好
食物種類都算多,而且價錢相宜
大點 $17, 中點$15 ,小點$13
叉燒腸粉
叉燒腸粉既皮雖然比較厚,但亦尚算軟滑
雞球大包 蝦餃
鵪鶉蛋燒賣
鵪鶉蛋燒賣,唔錯唔錯,大大隻幾足料,不過相比蝦餃較為遜色
食到捧住個肚走都只係$67蚊

我傾兩句,而且細心既佢仲比定膠袋我裝走食唔哂既野,真係值得一讚!!!我諗我會再encore
$67 (早餐)
鵪鶉蛋燒賣
叉燒腸粉