2024-09-16 901 瀏覽
朋友介紹過銅鑼灣有個好適合打卡既餐廳,今日去試吓。一入去就似係踏入一個文學氛圍濃厚嘅圖書館,燈光溫馨,門口已經有打卡位。我地試咗幾款嘢食。貓耳朵粉好有咬口,再加上茴香同辣味,加上本身蕃茄式既味道好開胃。味道濃郁,幾正!薯波外脆內軟,簡單既前菜反而唔係太多餐廳做得好,喱到既薯波相對大粒,而且食得出唔係急凍貨。意大利肉丸鮮嫩多汁,香料味道到位唔會搶左肉丸既味道,配埋面包食一流。意大利飯既菇香味好濃,上面有chedder cheese cream 同意大利飯完美結合,每啖都滲透菇汁同cheese既濃郁。野飲方面,餐廳有好多特別嘅酒款,每款都有獨特故事同原料,用Menu詳細介紹就好似睇書咁。我地試咗「四大美人」同「藏頭詩」🤣,味道都係比較清新,店員介紹藏頭詩喱個名其實既係用咗幾款材料嘅第一個字母(Pages)砌埋而命名嘅。而四大美人就比較重生果味,有荔枝檸檬梨等混合嘅味道,酒味唔算太烈,好岩女仔飲。餐廳出面仲有露天位置,見到唔少女仔都係咁影相,真係拍拖一流既地點。

2024-09-12