2025-01-26 287 瀏覽
今日同同事趁lunch time嚟咗西環嘅Classy Le Carré食午餐,呢間餐廳真係有種細膩嘅歐洲風情,環境好chill,坐位之間不會太迫,幾啱我前呢種午餐小聚。呢次試咗幾款不同嘅菜式,首先就係香草青醬雜菌扁意粉,一上枱就聞到陣陣嘅香草味,加上雜菌嘅豐富口感,啱曬不想食得太heavy嘅午餐選擇。青醬嘅味道不會過濃,食落去仲保留咗菌類嘅鮮味,同同事都話呢道真係輕盈又好味。之後試試咗意式紅羅勒醬香烤雞扒配水牛芝士牛角包窩夫,呢款真係意式風味十足!雞扒烤得外脆內嫩,再加埋水牛起司嘅綿滑同紅羅勒醬嘅微酸味道,牛角包窩夫帶出咗輕微嘅酥脆感,好特別嘅組合,令大家都眼前一亮。小吃方面,我勳不少得要咗黑松露迷你披薩。呢個迷你披薩真係黑松露控嗆福音,每一啖都充滿黑松露香氣,底部脆口,口感細緻,啱曬分享食用。成餐嘢食得特別滿足,班同事都表示一定會再嚟。成個用餐體驗好舒服,服務生好有禮貌,細心又不會打擾我哋。 Classy Le Carré真是適合同事lunch聚會嘅地方,食物質高,氣氛輕鬆,連食完都覺得返工心情好啲添!