2018-07-21 48 瀏覽
荃灣出名多野食,肥妹仔我既老死係荃灣友,又鐘意食日本野,今晚一於就去試下食呢間大丼屋啦蟹道樂丼$149呢個丼飯好豐富,有蟹膏,蟹子,海膽,松葉蟹腳刺身,熟蟹鉗,熟蟹肉,甜蝦,真係有唒成隻蟹每一part!蟹膏同海膽幾新鮮唔腥,肥妹仔我都接受到,松葉蟹腳刺身口感軟諗,食得出蟹腳既鮮味,熟蟹鉗同蟹肉好食,d海鮮既份量好多,足夠撈唒成個丼飯食!穴子天丼$139肥妹仔既老死好鐘意食鰻魚同炸物,呢個穴子天丼一次過就滿足唒佢既兩個願望啦~條炸鰻魚好大條,外面既粉漿炸到炸卜卜,鰻魚肉質嫩滑,呢個真係好正!呢個丼除咗鰻魚仲有炸茄子,炸南瓜,炸蕃薯,炸冬茹,大路野,不過亦都做得唔錯,唔油膩,而且個丼飯淋滿了鰻魚汁,每粒飯都好有味道!芝士蟹籽厚燒玉子$26厚燒玉子係肥妹仔每次去日本餐廳都會叫菜式之一,黎到又點會唔叫呢?呢度既玉子燒好札實厚身,面層同中間都夾了芝士,芝士味唔算太濃,但都令個玉子燒無咁單調,蟹籽既份量一d都唔手軟,不錯喔~豬肉餃子$22呢個無咩特別,炸得香脆可口,ok!炸魷魚鬚$38呢個好好食,魷魚有調味同爽口,炸到脆卜卜點沙津醬,好正呀!明太子雞翼$36呢度既明太子雞翼同肥妹仔食過既有少少唔同

蟹道樂丼$149

穴子天丼$139

芝士蟹籽厚燒玉子$26

豬肉餃子$22
呢個無咩特別,炸得香脆可口,ok!

炸魷魚鬚$38
呢個好好食,魷魚有調味同爽口,炸到脆卜卜點沙津醬,好正呀!

明太子雞翼$36
呢度既明太子雞翼同肥妹仔食過既有少少唔同,佢既明太子係有mix埋其仔材料,係比較實身,微辣。

今餐真係食得開心滿足~
2018-07-19