2019-11-20 88 瀏覽
喺澳洲留過學嘅我倆,真係好難得先搵到一間咁有澳洲特色嘅餐廳一入到黎,咁cozy嘅裝修,好casual 嘅待應,完全令人好懷念,估唔到哩度嘅啤酒都係自己釀製,好有heart之餘亦有好多口味,我地一黎就嗌左個 tasting set黎試,每款都好有風味,實在令人回味Lemon Lime Bitters 係喺澳洲餐廳好常有嘅飲品,哩度嘅味道同喺澳洲飲嘅一模一樣再講tasting beer plate, 由清淡至濃味,每一種味都有齊晒,每杯啤酒仲有佢嘅詳細介紹,真係好貼心。
burger 大大份,雞扒牛油果嘅餡亦都好足料,好食得黎又幾好健康。重點推介哩度嘅牛扒,份量夠晒大,肉質軟熟,成熟度恰到好處,唔會overcooked,一定要試!
pizza 又一重點推介,芝士夠晒濃,亦夠哂鮮味,pizza 皮亦烤得好脆,薄得黎,亦不乏咬口。
牛肉炒意大利粉,真係炒得好香口,少少辣味,夠晒特別!
最後少不了甜品,真係不得了!甜度較得剛剛好,醬汁夠晒creamy,個蛋糕軟熟又彈牙,加埋面頭嘅脆糖,加埋一齊真係perfect match!
喺澳洲留過學嘅我倆,真係好難得先搵到一間咁有澳洲特色嘅餐廳

Lemon  Lime  Bitters

Tasting  beer  plate
tasting  beer  plate

Chicken  Avocado  Burger

Pepperoni  Pizza

牛肉炒意大利粉,真係炒得好香口,少少辣味,夠晒特別!

Banana  pudding  with  ice cream
10 分鐘 (堂食)
Lemon  Lime  Bitters
Tasting  beer  plate
tasting  beer  plate
Pepperoni  Pizza
  • banana  pudding  with  ice cream
  • steak