繁華鬧市之中那間充滿街頭藝術氣息的文青漢堡店。想必每一位到訪的顧客也想拍攝留念,畢竟是這麼用心設計過每一處角落的配襯,以彩色塗鴉牆突顯其美式格調的咖啡店,餐牌內除了無酒精飲品外,還有特色手工樽裝啤酒、黑白咖啡及紅白汽酒可供選擇☕️自稱貧民窟漢堡咖啡廳,而漢堡以中等價格$45~$110連加一服務費,於旺角市區絕對是可接受的範圍🫶🏻⭐️貧民窟大魔王漢堡加錢轉了暗黑足炭包,看似以牛油烤過的麵包帶微微的炭味,類似某M品牌巴掌大小,餡料份量卻相當豐富,大魔王級別的牛油漢堡包夾著疑似雙層牛肉、薯餅、雙層芝士、洋蔥及煙肉,咬口柔軟多汁、肉味濃郁! 芝士完美地配搭融入整個漢堡包口感內。⭐️滋味粒粒巨蝦堡儘管是普通漢堡麵包都好鬆軟好好味,配埋炸蝦肉餅生菜醬汁,炸蝦肉餅入面有一粒粒嘅炸蝦🍤,充滿鮮蝦嘅香甜口感,蕃茄加上酸酸地的自家海鮮醬真的十分開胃!⭐️粗薯條呢個脆薯條炸得好香脆,買一個漢堡包,加$18就可以有套餐跟粗薯條同汽水🥤我仲跟咗一杯芬達添!⭐️甜薯條薯條炸得香脆厚條,薯仔味帶甜,咬落有薯仔肉嘅質感好滋味。⭐️炸洋蔥圈香脆的炸衣包裹着洋蔥的香甜,既惹味又鬆脆,每一圈嘅洋蔥圈都炸得好均勻⭐️大啡菇滋味牛肉漢堡大啡
繁華鬧市之中那間充滿街頭藝術氣息的文青漢堡店。

⭐️貧民窟大魔王漢堡

⭐️滋味粒粒巨蝦堡

⭐️粗薯條

⭐️甜薯條
薯條炸得香脆厚條,薯仔味帶甜,咬落有薯仔肉嘅質感好滋味。

⭐️炸洋蔥圈

⭐️大啡菇滋味牛肉漢堡
大啡菇入口多汁,配合肉味豐富嘅牛肉漢堡,中和咗油膩感,食落更加有層次!而且麵包亦都充滿牛油嘅香味,就算影相影得耐咗個麵包都依然係外脆內軟,仲食到微微和暖嘅溫度。

⭐️ Smoothie 士多啤梨味🥤🍓& Smoothie 香蕉朱古力 🍌🍫
螞蟻人推薦之選,香蕉朱古力味的確濃郁,感覺甜蜜香滑,非常適合打卡🤭士多啤梨味感覺係士多啤梨糖漿嘅感覺,個人偏向喜歡雪糕打出嚟嘅口感,這款的口感較為奶油。
2023-06-03
  • 貧民窟大魔王漢堡