2018-12-05 2266 瀏覽
慶祝結婚3週年,訂了這間餐廳,度過了愉快滿足的一晚叫了688套餐,首先上麵包+牛油 - 麵包外脆內軟,牛油香滑又加了一點鹽,十分之Oiishi,我地未等湯上就一下子清了成籃,老闆娘都忍唔住問聲我地係唔係好肚餓,然後又笑笑口幫我地再添一籃,當然好快又俾我地清哂然後一人一隻蠔,我對蠔有陰影所以給了另一半食,不過見個樣都好大只前菜有西班牙火腿哈密瓜同鵝肝吐司+焦糖燉蛋,看得出餐廳有嚴謹地選取食材,哈密瓜好甜,冇咗焦糖燉蛋但都俾成塊鵝肝我湯就淡味少少,係成個餐裡唯一比較失色的地方主菜揀咗帶子比目魚同香料羊肩肉,兩者都做得相當出色,尤其帶子比目魚,煎帶子的味道是同以往餐廳食的不同,比目魚亦細嫩清新甜品有心太軟同檸檬蛋白批,心太軟內裡的朱古力香濃暖滑,同個慶祝主題match哂好sweet sweet,檸檬蛋白批我就更加欣賞,做到輕盈的感覺,唔會好似其他地方食的通常檸檬餡太重手搶哂味同好膩,呢度的比例啱啱好,食住都有陣清風飄過感覺啊哈哈呢間餐廳的服務都好好,不停問我地d食物好唔好食同夠唔夠食,最後有幫我地影相(仲要即刻打印一張出黎俾我地)同埋送咗d小禮物,再配埋個浪漫的環境同氣氛,搞到我小女人心花怒
慶祝結婚3週年,訂了這間餐廳,度過了愉快滿足的一晚

湯就淡味少少,係成個餐裡唯一比較失色的地方

呢間餐廳的服務都好好,不停問我地d食物好唔好食同夠唔夠食,最後有幫我地影相(仲要即刻打印一張出黎俾我地)同埋送咗d小禮物,再配埋個浪漫的環境同氣氛,搞到我小女人心花怒放,難得地冇詐老公型
強烈推薦呢間餐廳俾情侶們
2018-12-04