2023-07-22
越黎越鍾意上大廈高層食飯🥢望到靚景 • 遠距離,感覺開揚好舒服😌今餐野食 • 服務質素都唔錯❣️記得登記埋做💳會員呀,免費嫁🆓我揀左幾款都係🈹會員價,抵食好多💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪羊肚菌姬松茸水中花燉湯 ($138)大廚👨🏻🍳真係好刀功,朵水中花真係實力表現😎原個椰皇🥥裝住冬菇 • 竹笙 • 羊肚菌 • 姬松茸燉🔥飲落菇菇味勁出,好清甜又唔油🥄.▪杏汁豬肺湯 ($98)依𝐝咁多功序既湯🍲我就好少會自己煲🫢之前又中過招😷,順手”以形補形”補下肺🫁飲落杏汁味幾濃,質感幼滑🤍. ▪燒味雙拼 • 例 (會員價$188 • 正價$288)叉燒面勁足蜜汁🍯,厚切得黎又唔會乾柴🐷燒腩皮脆卜卜💥,配黃芥末醬💛雖然叫雙拼,但仲有爽爽海蜇(即𝟑樣野)賺左🤑. ▪汕頭墨斗卵粿(會員價$138 • 正價$188)表面煎香左,食落偏軟身 • 少少彈牙唔會一𝐏𝐚𝐭粉🤓配余均益辣椒醬可點,更惹味🌶️.▪紅燒乳鴿 (會員價$68 • 正價$98)外皮脆卜卜 • 爆油肉嫩💕配淮鹽 • 喼汁🤎有即棄手套可以拎住食🧤.▪碧綠雲腿白玉環 ($48) 有瓜🥒有菜🥬,有
望到靚景 • 遠距離,感覺開揚好舒服😌
今餐野食 • 服務質素都唔錯❣️
記得登記埋做💳會員呀,免費嫁🆓
我揀左幾款都係🈹會員價,抵食好多💃🏻
▪羊肚菌姬松茸水中花燉湯 ($138)
大廚👨🏻🍳真係好刀功,朵水中花真係實力表現😎
原個椰皇🥥裝住冬菇 • 竹笙 • 羊肚菌 • 姬松茸燉🔥
飲落菇菇味勁出,好清甜又唔油🥄
▪杏汁豬肺湯 ($98)
依𝐝咁多功序既湯🍲我就好少會自己煲🫢
之前又中過招😷,順手”以形補形”補下肺🫁
飲落杏汁味幾濃,質感幼滑🤍
▪燒味雙拼 • 例 (會員價$188 • 正價$288)
叉燒面勁足蜜汁🍯,厚切得黎又唔會乾柴🐷
燒腩皮脆卜卜💥,配黃芥末醬💛
雖然叫雙拼,但仲有爽爽海蜇(即𝟑樣野)賺左🤑
▪汕頭墨斗卵粿(會員價$138 • 正價$188)
表面煎香左,食落偏軟身 • 少少彈牙唔會一𝐏𝐚𝐭粉🤓
配余均益辣椒醬可點,更惹味🌶️
▪紅燒乳鴿 (會員價$68 • 正價$98)
外皮脆卜卜 • 爆油肉嫩💕配淮鹽 • 喼汁🤎
有即棄手套可以拎住食🧤
▪碧綠雲腿白玉環 ($48)
有瓜🥒有菜🥬,有迷你冬瓜盅既感覺😝
加左少少火腿🐖,清清地帶少少鹹香🥄
▪桂花五色糕 ($58)
分層已經花心機,仲要𝟓層都唔同款🤩
桂花🌼 • 果味(蜜瓜🍈 • 士多啤梨🍓 • 芒果🥭) • 椰子🥥,多重唔同既香甜。
仲有加到果肉,食落更有口感😚
▪陳皮紅豆沙($38)
養脾胃既糖水♥️食到有果皮香🤎
煲到起沙,仲舀到勁多紅豆粒粒🫘
▪生磨蛋白杏仁茶 ($48)
蛋白唔係係咁易黎個蛋花個種🥚
係底層加左燉蛋白咁,杏仁味濃🤍
白白滑滑,養顏必食🧏🏻♀️
▪️茶芥 : 茶壺底下加左爐仔熱住🔥
▪️小食 : 雲耳 • 蕎頭