下午行完尖沙咀Apple, 夜晚即管在旁邊大廈搵食。呢間日本餐廳在8樓,估計都係熟客仔/商務午/晚餐多。星期六嚟講人少少,地方又夠大,提供到一個可以暢所欲言嘅地方,唔錯。睇食評見啲魚生好新鮮,決定交比廚師提供是日精選。我地食咗:前菜/ 鮟鱇魚肝簡直不要太好吃了吧,食完壽司郎鮟鱇魚肝嘅我要比呢個100分,真入口即化,無腥味。配埋個酸酸地嘅醬酒,中和膩感,真係幾唔錯刺身/帶子 油甘魚 拖羅油甘魚同拖羅都係厚切,肉質彈牙無腥味,仲有啲軟糯嘅油脂散在口中,好新鮮。帶子相對就薄左少少,但都好爽口。壽司/左口魚 赤貝 牡丹蝦呢個價位嘅壽司,基本壽司飯要微暖,合格!師傅好有心思在牡丹蝦上面加炙燒過的蟹膏,入口超好味,加分。鍋物/美國牛壽喜燒料很足,有芋絲、娃娃菜、豆腐、洋蔥等,牛油花分明,食落唔肥,肉質幾好。

睇食評見啲魚生好新鮮,決定交比廚師提供是日精選。我地食咗:

前菜/
鮟鱇魚肝

刺身/
帶子 油甘魚 拖羅
帶子相對就薄左少少,但都好爽口。

壽司/
左口魚 赤貝 牡丹蝦