2024-05-22 127 瀏覽
陳鵬鵬係外地長期滿座,竟然而家開到黎香港🫢香港店舖位置都坐得舒服,而且人流不斷,店員服飾最令我深刻印象一定係頂帽,好有特色,食物味道正常,但係上菜嘅速度真係要改善下!!!!坐低會免費送杏仁曲奇🍪有啲似內地,呢樣幾好👍我地叫左個2人餐,超抵食~200有找食到勁多野,真係有啲估唔到😍—工夫茶|一鳳凰單叢佢用左茶包放杯,佢枱面放咗一壺熱水,比起平日一壺茶既茶包咁濃郁,茶味可以更香潮滷拼盤例鵝片,掌翼,豆腐,廣章,溏心蛋一次過試齊鹵鵝精華,每一樣都好食,重點係套餐份量唔少,價錢超合理佢甄選基地專供澄海獅頭鵝,十幾種草本鹵汁滷製,每日五次新鮮出爐,絕不過夜,絕無味精 仲要散叫可以叫上庄/下庄,雖然我唔係好知有咩分別,但係第一次見鵝係可以咁簡要上定下選用優質鷄蛋,安全美味雞蛋蛋黃唔會過熟,蛋味都香鵝翼肉質緊實,越食越香頭水紫菜魚丸湯2位精選頭水紫菜,比一般紫菜更鮮甜,與魚丸同鮮蝦一起煮,滿滿鮮甜滋味有西芹 ,紫菜,鮮蝦,魚丸,飲落清甜本季精選香煎鯧魚半條榮獲香港潮州菜大賽銀獎,鯧魚經過特殊處理再煎香,金香鮮美半條份量都唔少,食落香脆雞汁普寧豆干想食,但佢賣曬轉左蝦餅比我🥲🥲香脆,加佢醬汁更香潮汕傳
陳鵬鵬係外地長期滿座,竟然而家開到黎香港🫢
坐低會免費送杏仁曲奇🍪
有啲似內地,呢樣幾好👍
—工夫茶|一
鳳凰單叢
潮滷拼盤例
鵝片,掌翼,豆腐,廣章,溏心蛋
選用優質鷄蛋,安全美味
雞蛋蛋黃唔會過熟,蛋味都香
鵝翼肉質緊實,越食越香
頭水紫菜魚丸湯2位
有西芹 ,紫菜,鮮蝦,魚丸,飲落清甜
本季精選

香煎鯧魚半條
榮獲香港潮州菜大賽銀獎,鯧魚經過特殊處理再煎香,金香鮮美
半條份量都唔少,食落香脆
雞汁普寧豆干
想食,但佢賣曬轉左蝦餅比我🥲🥲
香脆,加佢醬汁更香
潮汕傳統,一次食完七種蔬菜,健康好意頭
我估唔到啲菜幾嫩幾好食
一主食
蠔仔泡粥
蠔仔加上方魚碎,食落香胡椒味,蠔仔都多而且解甜,幾出色
甜品
椰汁仙草蜜2位
做飯後甜品幾好,又唔會太甜