2024-08-05 442 瀏覽
好耐之前成日喺網上面群組見到有人講,喺太子地鐵站附近有間飯店,海南雞飯外賣只係二十蚊,我亦親身買嚟試過,說實話,味道正常,正式雞有雞味,我最鍾意食油飯,但佢個油飯就一般,唔難食,公道講廿蚊係超值,性價比極高。今日選擇咗堂食,堂食要上一層,另一片天地,餐廳掛滿領導人相片,我更相信呢間係正宗湖南菜,睇嚟睇去堂食唔見有海南雞飯,可能係分開部門。咁我就揀咗土豆牛腩木桶飯,好得意侍應唔會問你飲咩,飲唔飲湯,見到大部分客人會自己出去裝湯飲,自己去雪櫃攞嘢飲,我就照跟出去自己攞,例湯都真材實料唔錯,飯到了,都幾辣,如果唔食辣嘅人真係食唔到,我本身都食到少少辣,個飯幾好食,土豆牛腩重口味,加上辣椒爆炒的確幾惹味,超乎預期。