整體計 我其中一間最中意既cafe係馬灣既太陽系委員會 @solcommittee ⸜ ෆ ⸝‍天氣好又無野做就會同男朋友入下去環境真係一流 對住沙灘 望住青馬大橋枱枱櫈櫈擺設又靚又有個性室內室外都坐得 好隨心 坐幾耐都得成個vibe真係無第間取代到最緊要 食物都幾好(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑今次坐左成個下晝plan旅行(而家見去plan旅行有折.ᐟ.ᐟ.ᐟ)叫左好多野食 岩哂出po lol◦甘筍嫩雞燉飯成個飯走健康路線 口味清淡啲個人覺得唔算太特別既之前食過既花雕蟹意粉好食啲~◦卡邦尼薯條即係煙肉芝士汁嘻 調味好食 但會貪心想要多啲汁(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)薯條新鮮炸起熱辣辣架◦開心果巴斯克芝士蛋糕質地都幾creamy 開心果味都出 唔錯.ᐟ‪‪‬◦薑汁豆腐花蛋糕好得意 真係神還原左個豆腐花咁( ˙֊˙ )蛋糕係豆腐味 上面仲有黃糖 另外有個薑汁自己淋整體甜少少 但我接受程度既我仲叫左杯來自台灣既福灣62%朱古力佢來頭好厲害 係2019年best dark chocolate of the year我都覺得好好飲 可可味好香 濃而不膩最後送上回程時好靚既黃昏=͟͟͞͞♡✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @l
天氣好又無野做就會同男朋友入下去

環境真係一流 對住沙灘 望住青馬大橋
枱枱櫈櫈擺設又靚又有個性
室內室外都坐得 好隨心 坐幾耐都得
成個vibe真係無第間取代到
最緊要 食物都幾好(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑

今次坐左成個下晝plan旅行
(而家見去plan旅行有折.ᐟ.ᐟ.ᐟ)
叫左好多野食 岩哂出po lol

◦甘筍嫩雞燉飯
成個飯走健康路線 口味清淡啲
個人覺得唔算太特別既
之前食過既花雕蟹意粉好食啲~

◦卡邦尼薯條
薯條新鮮炸起熱辣辣架

◦開心果巴斯克芝士蛋糕
質地都幾creamy 開心果味都出 唔錯.ᐟ‪‪‬

◦薑汁豆腐花蛋糕
好得意 真係神還原左個豆腐花咁( ˙֊˙ )
蛋糕係豆腐味 上面仲有黃糖 另外有個薑汁自己淋
整體甜少少 但我接受程度既

我仲叫左杯來自台灣既福灣62%朱古力
我都覺得好好飲 可可味好香 濃而不膩

最後送上回程時好靚既黃昏=͟͟͞͞♡

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more