2025-01-08 185 瀏覽
老婆生日,再一次黎到sakeh,呢間可以話係我食過最好食既日式串燒,唔係講笑亦無誇張!入店舖一刻好有儀式感勁靚,入面裝修亦唔差好有日式風格。午市都係第一次食,估唔到lunch set都幾抵包左好多野食,仲有special menu我叫左安格斯牛肉薄燒,老婆叫左蒲燒鰻魚套餐。先黎汽水,估唔到仲有冰底幾有誠意,唔中意太甜可以揀梳打水set黎到好靚,六宮格入面放晒前菜、飯、主食同甜品,勁興奮老婆瘋狂打卡!前菜有枝豆玉子燒,調味得岩岩好唔會太咸。牛肉薄燒好香口,肉味勁出,中間仲要包住滿滿香蔥,食落好爽口。鰻魚亦唔輸蝕,唔會煮到淋晒,鰻魚汁撈埋飯食停唔到口!牛舌芯同免治雞肉棒係每一次黎都會食,牛舌肉質爽口,面頭加左少少鹽令到食落去既時候牛味更加香濃。免治雞肉棒中間夾咗啲雞軟骨好有口感,撈埋中間蛋黃醬油一齊食好夾。

入店舖一刻好有儀式感勁靚,入面裝修亦唔差好有日式風格。

我叫左安格斯牛肉薄燒,老婆叫左蒲燒鰻魚套餐。

先黎汽水,估唔到仲有冰底幾有誠意,唔中意太甜可以揀梳打水

鰻魚亦唔輸蝕,唔會煮到淋晒,鰻魚汁撈埋飯食停唔到口!