2019-03-17
🤤🌟全港首間鐵板燒放題🌟🥳—📍最近尖沙嘴開左間新嘅放題,有別於平時日式或韓式放題,它擁有全港首創鐵板燒放題,回頭率非常高,另外,還可以選擇刺身、卷物、燒物等等,食完正餐,仲可以食番個雪條或雪糕。🌟鉄人大盛晚市放題有3個時段,任何時段一律$328(加一收費)—👍環境方面,設計都非常特別,一張鐵板燒枱大概6個人坐,會有一名廚師為你服務,👨🍳近距離觀察廚師精湛嘅廚藝,燈光昏暗,抽油煙機做得幾好,食完個身唔會好大油煙味。—👨🍳鐵板燒係主角,🐏鐵板羊架好重羊騷味,個人認為可以再熟D,肉質不錯。🐥泰式雞扒非常惹味,雞肉滑嫩。豚肉山薑燒個汁甜甜的,令洋蔥非常容易入口,豚肉切得厚薄一樣。🥗炒野菜就菜的份量可以多一點,🐟黑松露魚扒同檸檬牛油煎魚扒,我比較中意後者,酸酸地解膩。—🤤最愛蔥花牛肉同埋燒汁一口牛,燒汁一口牛試咗熟啲同冇咁熟,冇咁熟就juicy好多,熟啲邊邊位燶少少。蔥花牛冇咁熟就牛味重好多,肉身「淋」好多 ,整體上味道層次更上一層樓。🐮—🍣壽司表現不錯,玉子、蟹柳、鰻魚、三文魚壽司都好新鮮,特別讚下鰻魚壽司冇骨,鰻魚肉燒得夠乾身、軟嫩,燒汁入味。—🍣刺身就叫左螺肉、油甘魚、甜蝦、三文魚、吞
—
🍣刺身就叫左螺肉、油甘魚、甜蝦、三文魚、吞拿魚、帶子和北寄貝,我最愛佢個螺肉,好鮮味,非常彈牙。三文魚 油脂幾均勻,肉算挺身。