2024-07-23
澳門梁興記係澳門特色美食,有飯有麵,又有小食,米芝蓮推介。職員服務好好,介紹各種食物同特色;餐牌個份量好體貼,可以俾你揀半份或者全份,啱晒眼闊肚窄乜都想食嘅我哋,咁每一樣嘢嗌半份就唔會食一樣食到好飽,可以試多幾樣嘢。蓋仔安格斯牛魔王蛋撈飯,個安格斯牛好香有炭燒味,蛋被輕輕煎至半熟,蛋黃如金黃珍珠般點綴,拮穿咗個蛋黃之後撈飯同蛋黃交融,完美配搭,好好味,推介!!極上肥牛喇沙湯米粉,冇諗過喇沙都有驚喜!! 我揀咗粗麵好彈牙爽口,個肥牛又係有炭燒味,好香!! 配埋蛋豆腐同薯仔,內容好豐富,好味值得encore!!另外加$18可以叫一個小食,我哋叫咗,籠仔炸雲吞,好香脆。招牌豬扒包,大大份好厚肉,個包都係好脆口,又係必食。兩個人總共$200,食咗好多嘢,全部食物都好高質,性價比高,用心製作,好味,會再encore!!
另外加$18可以叫一個小食,我哋叫咗,籠仔炸雲吞,好香脆。
招牌豬扒包,大大份好厚肉,個包都係好脆口,又係必食。