2008-05-10
5月6號我地一行十三人去德興預祝母親節食飯,我之前都聽聞話呢度係全megabox最唔好食,但我舅父話要黎呢間,所以全部就黎試下,我地叫左個唔知咩餐好似人地去飲宴0個d呢~加埋一埋單二千幾蚊架一開頭例牌燒味拼盤--好細碟,每人都係食得一舊仔,當然係咸既2)炸海鮮卷(有沙拉醬點)--炸野同沙拉醬我都唔好,不過諗住試下就咬左一啖,唔駛點醬都成口係,因為個卷入面乜都無,只係得沙拉醬,我因為無期望所以無失望.3)西芹炒蝦,蚌,鮮魷--西芹無刨衣,好多渣,個芡應該落左好多生粉同鹽,好咸4)雞絲翅--搵極都唔見疑似翅既物體,只見豬皮,雞絲變左瘦肉條,真係覺得勁攪笑,呢d咪叫貨不對辦囉!5)一大條蒸魚--好鞋6)炸子雞--係我最期待既,基本上好難整得唔好食,望個樣好靚,但係睇野唔好睇表面,一咬落去就知佢係雪雞,因為陣雪味都重嚮度,唉~個廚師係咪以為落多d鹽就可以除雪味呀?我特登留肚食佢架!睇黎要去到食炒飯喇!7)炒飯+伊麵--好咸呀!!!可否清啖少少呀!又勁多油喎!跟住到甜品,亞姨話係杏仁露,正!點知佢擺低左紅豆沙,話無晒杏仁露喎!有無攪錯呀!個糖水真係勁糖囉!個個食左一啖就放棄左!最終都有樣正常好味
5)一大條蒸魚--好鞋
7)炒飯+伊麵--好咸呀!!!可否清啖少少呀!又勁多油喎!
最終都有樣正常好味既野食,就係壽包喇!真係好味,雖然我唔食蛋黃既,不過佢地個個都話個黃係十二分之一大,即係將一個黃切開十二份每個放一粒囉!哈!我就將我0個粒捐左出黎喇!
生果有菠蘿同西瓜,我梗係等佢地試左味先啦!佢地咬左啖菠蘿,酸到咪埋晒眼,咁我就知道食西瓜穩陣d,果然無錯,yeah!
所有野食都味道極端,令人噴飯!真係唔會再去~